Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

#ThrowbackVantaa

Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt
To 8.2. – Pe 30.11.2018
Kuvaparit ennen ja nyt
Kuvaaja: Lauri Leppänen ja Antti Yrjönen, VKM
Vantaan kaupunginmuseon näyttely #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt kertoo Vantaasta valokuvien välityksellä. Kamera on kohdistettu arjen elämään, lähiympäristöön ja luontoon. Kuvat kertovat muutoksesta, kaupungin väestönkasvusta ja harppauksesta maaseutupitäjästä vilkkaaksi liiketoiminnan keskittymäksi. Kuvat myös osoittavat monen asian arjessa pysyneen samana. Juna vie, pyörä kulkee ja joki virtaa.

#ThrowbackVantaa -näyttelyssä havainnollistetaan ajan kerroksia kuvaparien avulla, jotka ovat kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen 1950-70 -luvuilla ja Vantaan kaupunginmuseon valokuvaajan Antti Yrjösen käsialaa kesältä 2017. Näyttelyn nimi taas kannustaa kaikkia jakamaan valokuviaan ja muistojaan kotiseudusta esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, sekä toisaalta tutustumaan omien kotikulmien historiaan.

Yhteyshenkilö

Marjo Eerikäinen

Tapahtumanjärjestäjä

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 8.2.2018 - Pe 30.11.2018 Lataa kalenteriisi
Vantaan kaupunginmuseo
Hertaksentie 1, Tikkurilan vanha asema