Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Taikinan taju

To 23.8.2018 – Su 1.9.2019
Taikinan taju -näyttelyssä jauhot pöllyävät.
Yhdessä leipominen on pääosassa lapsille ja lapsenmielisille suunnatussa Taikinan taju -näyttelyssä, jossa lähdetään seuraamaan taikinan matkaa raaka-aineista valmiiksi leivonnaiseksi. Näyttely nostaa esille kotimaisia suolaisia ja makeita klassikkoleivonnaisia, kuten riisipiirakat ja mokkapalat, mutta kertoo myös maailman makujen vaikutuksesta leivontaan.

Taikinan taju on toiminnallinen ja korostaa aistien merkitystä ruoanlaitossa. Jokaisessa näyttelyn tilassa on tehtäviä. Kokeillaan sämpylän pyöritystä ja pullapitkon letitystä, etsitään alkuperämaata eri leiville sekä tunnistetaan leivontavälineitä ja niihin liittyviä ääniä. Lopuksi voi jättää muiston omasta suosikkileivonnaisestaan.

Näyttely on suunnattu lapsille ja se tukee alakoulujen ruokakasvatusta, mutta siitä oppivat myös vanhemmat. Leivonta on sekä tärkeä arjen taito että hauskaa ja siitä voivat nauttia kaikenikäiset. Näyttelyssä halutaan korostaa, että jokaiselle löytyy omiin taitoihin sopivia tapoja leipoa.

Näyttely avautuu Hotelli- ja ravintolamuseossa Helsingin Taiteiden yönä 23.8.2018. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry ja Dr. Oetker Suomi, jonka avulla toteutetaan muun muassa maksuttomia työpajoja alakouluryhmille.

Yhteyshenkilö

044 747 4106

Tapahtumanjärjestäjä

Hotelli- ja ravintolamuseo

Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 23.8.2018 - Su 1.9.2019 Lataa kalenteriisi
Hotelli- ja ravintolamuseo
Tallberginkatu 1 G

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Alle 15-vuotialle on vapaa pääsy näyttelyyn. Muut 5/8 €.