Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Sisarelleni

- aikuistumisriittejä
Ti 1.1.2019 – To 31.12.2020
Quo Vadis, Sisarelleni
Kuvaaja: Ida Stenros, työ: Sisarelleni, taiteilija: Maija Rissanen, Minerva Kautto
Quo Vadiksen Sisarelleni kuvaa kahta teini-ikäistä sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen. Kaikki ei vaan ole mennyt ihan niin kuin pitäisi. Oikeastaan mikään ei ole mennyt niin kuin pitäisi. Siirtymäriitti aikuisuuteen on ajautunut tuntemattomille, levottomille urille.

"Maailman terät ei meihin pysty!"

Hiljan ja Marjan mielessä sekoittuvat sek­suaali­suus, aikuisten monitahoinen kaksinaismoralismi, ja ulkoa tulevat odotukset, joiden täyttäminen tuntuu mahdottomalta.

Ratkaistakseen ristiriidan edes jollakin tavalla, tytöt ovat kehittäneet leikin – tai “rituaalin” – kuten he itse sitä nimittävät: roolileikeissä he kohtaavat haaveiden ja todellisuuden hahmoja, jotka ottavat puuttuvan aikuisen paikan tyttöjen itse rakentamassa todellisuudessa. Kun tyttöjen roolileikkeihin eksyy naapuriin muuttanut keski-ikäinen mies, ne alkavat saada uusia, hallitsemattomia sävyjä.

Käsikirjoituksen materiaali on syntynyt improvisaatiometodilla. Kohtauksia on kehitetty ryhmätyönä, tekstiä kierrätetty näyttämön kautta, omia kokemuksia on peilattu henkilöhahmoihin, tutkimustyötä tehty erilaisten tehtävien avulla. Lopulta Marko Järvikallas on kirjoittanut harjoitteissa syntyneen materiaalin pohjalta valmiin, eheän näytelmän.

Tuloksena on pinnalta kevyt draama, jossa leikki ja sisäkkäiset roolit antavat huikeille näyttelijöille tilaa työskennellä syvältä koskettavan tematiikan parissa.

Esityksen jälkeen on mahdollista järjestää keskustelu näytelmän teemoista tai teatterityöstä. Myös työpaja esityksen valmistamisessa käytetystä improvisaatiotekniikasta järjestyy.

Kantaesitys Kanneltalossa 29.8.2018.

KÄSIKIRJOITUS JA OHJAUS Marko Järvikallas

LAVASTUS Annukka Pykäläinen

VALO- JA ÄÄNISUUNNITTELU Roy Boswell

TUOTANTO Krista Mäkinen

ROOLEISSA Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Jan-Christian Söderholm

Yhteyshenkilö

Krista Mäkinen
050 303 5029

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Quo Vadis

Quo Vadis on ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Ryhmästä on 30 vuoden aikana kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.1.2019 12:00 - To 31.12.2020 00:00Lataa kalenteriisi
esitys on tilattavissa
esitys on kiertävä
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Esitys on tilattavissa. Hinta 1600 € / esitys. Mikäli esityksiä on useampia, hinnasta neuvotellaan erikseen. Esityksen jälkeen on mahdollista järjestää keskustelutilaisuus näytelmän teemoista, keskustelu sisältyy esityksen hintaan.
Kesto
100min