Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Näyttely
Pe 17.11.2017 – Su 13.1.2019
Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta
Heurekan ja Sitran yhteisnäyttelyssä käännetään katseet tulevaisuuteen. Miltä Suomi näyttää viidenkymmenen vuoden päästä?

Istu Simonen kampaajantuoliin, auta Lauraa pelastamaan hakkeroitu ruokakone ja suunnittele Auvon kanssa maailman korkein puinen pilvenpiirtäjä! Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä käännetään katseet tulevaisuuden utopiakaupunkiin, Jukolaan.

Näyttelyssä kurkistetaan muun muassa tulevaisuuden ammatteihin, synteettistä ruokaa valmistavaan koneeseen ja Hyperloop-junaan, joka kiitää Jukolassa tuhannen kilometrin tuntivauhtia. Tulevaisuuden utopiakaupungissa viljelyrobotti kasvattaa ruokaa ja tekoäly seuraa Jukolassa vierailevien kävijöiden toimia.

Näyttely alkaa lyhyellä videolla, jolla esitellään tulevaisuuden seitsemän sisarusta ja heidän asuinpaikkansa. Sen jälkeen kävijät pääsevät tutustumaan Jukolaan, tulevaisuuden luonnonmukaisen asumisen kehtoon.

Vuorovaikutteisen ja pelillisen näyttelyn keskiössä ovat tarinat. Tulevaisuusnäyttely on paitsi ajatuksia herättävä kokonaisuus, myös vahvasti visuaalinen elämys.

650 neliön kokoisen tulevaisuusnäyttelyn kertojana toimii tekoäly Jennifer, joka seuraa kävijöiden matkaa halki Jukolan. Vuorovaikutteisessa näyttelyssä kävijöiden tekemät valinnat tallentuvat rannekkeeseen, ja näyttelykierroksen lopuksi jokainen saa tietää oman arvoprofiilinsa. Samalla selviää, kuka sisaruksista on lähimpänä kävijän arvoja. Näyttelyn lopuksi Heurekan ystävärobotti Pepper ja tekoäly Jennifer analysoivat, miltä koko Suomen tulevaisuus näyttää.

Näyttelyn tarkoitus on saada ihmiset pohtimaan tulevaisuuden toivottua suuntaa ja miettimään, miten tulevaisuuteen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely on esillä Heurekassa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa koululaiset tutustuvat tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 17.11.2017 - Su 13.1.2019 Lataa kalenteriisi
Tiedekeskus Heureka
Tikkurila
    

Tietoa

Ajassa nyt
Kulttuurinala
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
7,50€ sisältää Heurekan kaikki näyttelyt. Ohjattu ohjelma +1,50€ ja/tai + planetaarioelokuva +1,50€. Koululaiskäyntien yhteydessä opettajat, kouluavustajat ja henkilökohtaiset avustajat maksutta.