Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kasvot 1918 -näyttely

Henkilökuvia sisällissodan ajalta
La 3.3. – Su 29.4.2018
Kuvassa potretti, josta yksi henkilö on revitty irti
Atelier Nyblinin laaja studiokuvakokoelma, jossa on kymmeniä kuvia myös vuodelta 1918 sekä niihin liittyvä kuvauspäiväkirja. Näyttely kuljettaa kävijän näiden henkilökuvien ja kuvauspäivien kautta läpi Suomen historian yhden traagisimman tapahtumaketjun. Lisäksi Aalto-yliopiston lavastustaiteen opiskelijoiden installaatioita.

Näyttelyn pääosassa on sisällissodan elänyt ja kokenut ihminen.
Suomalaista murhenäytelmää dokumentoivat kuvat avautuvat eteemme sosiaalisten merkitysten ja merkkien tiivistyminä, joista kirjoitamme oman historiamme meihin ladattujen arvojen ja asenteiden kautta. Tulkinnat avaavat näkymiä muistamisen ja muistin poliittisiin ulottuvuuksiin, siihen, mitä olemme halunneet kertoa menneisyydestämme nykyisyyteen ja mitä on jäänyt suurten kertomusten jalkoihin ja reunamille.

Valinnoista, ajan jättämistä varjoista, kansan jakautumisesta ja syyllisyydestä nousevat teemat tulevat esiin myös näyttelyn lavastuksellisissa elementeissä ja installaatioissa. Ne ovat Aalto-yliopiston lavastustaiteen opiskelijoiden materiaaliopin kurssilla toteutettuja ja saaneet innoituksensa näyttelyn valokuvista.

Näyttelyn valokuvaosuuden on käsikirjoittanut ja kuratoinut intendentti Hannu Häkkinen (Museoviraston kuvakokoelmat), kuva-asiantuntijan on toiminut Jukka Kukkonen ja lavastustaiteen opiskelijoiden ohjauksesta on vastannut Titta Vilhunen. Graafisen suunnittelun on tehnyt Samu Hupli / G-Works.

Näyttely on esillä museon ensimmäisen kerroksen pop up -tilassa, vapaa pääsy. Opastettu kierros 50€.

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista sekä toiminnallinen näyttely Vintti, jossa voit kokea historiaa itse tekemällä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 3.3.2018 11:00 - Su 29.4.2018 18:00Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Omatoiminen vierailu maksutonta, opastettu kierros 50€.