Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Metropolia Big Band & Iñaki Askunze

TRIBUTE TO FEDERICO GARCÍA LORCA
To 15.2.2018 19:00
Metropolia Big Band
Kuvaaja: Patrik Tiits

Big band -jazz ja flamenco-musiikki yhdistyvät Metropolia Big Bandin konsertissa, jossa kuullaan Chano Dominguezin, Iñaki Askunzen ja Paco de Lucían sävellyksiä Askunzen sovituksina. Konsertin laulumusiikki on sävelletty Federico García Lorcan runoihin. Kapellimestari Iñaki Askunze.

Laulusolistit

Iina Mutikainen
Essi Putkonen

Flamencoa ja jazzia on fuusioitu big band -kokoonpanolla harvoin, mutta sitäkin menestyksekkäämmin. Muistamme muun muassa Miles Davisin ja sovittaja-orkesterinjohtaja Gil Evansin yhteistyön (Sketches of Spain), Vince Mendozan sävellykset ja sovitukset Jazzpaña-levyllä sekä saksofonisti Perico Sambeatin Flamenco Big Bandin. Iñaki Askunzen sovitukset Chano Domínguezin, Paco de Lucían ja Chick Corean sävellyksistä kasvattavat tätä ohjelmistoa.

Federico García Lorca (1898–1936) on eräs merkittävimmistä espanjalaisista runoilijoista. Hän kuoli Espanjan sisällissodassa epäselvissä olosuhteissa. Lorcan runoutta yhdistetään ensimmäisen kerran jazz- ja big band -musiikkiin Askunzen espanjalaisin vaikuttein väritetyissä sävellyksissä.

Iñaki Askunze

"Iñaki Askunze on täysverinen muusikko: säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja poikkeuksellisen omaperäinen ja vahva saksofonisti.” RANDY BRECKER

Iñaki Askunze (s. 1963, San Sebastián, Espanja) on espanjalainen saksofonisti, säveltäjä ja musiikkipedagogi. Askunze opettaa harmoniaa, sovitusta, säveltämistä ja big band -soittoa Baskimaalla (Jazz Department of the Basque Country´s Superior Conservatory “Musikene”) ja Navarrassa (Navarra Superior Conservatory). Hän johtaa myös Pirineos Jazz Orquestraa, jonka levyillä ovat vierailleet trumpetisti Randy Brecker ja pianisti Chano Domínguez.

Askunze on soittanut jazzfestivaaleilla mm. Madridissa, Barcelonassa ja Vitoriassa (The Manhattan Transferin kanssa) ja hänet on kutsuttu johtamaan jazz-flamenco-big band-sovituksiaan Tanskaan, Norjaan ja Hollantiin.

Iñaki Askunze on julkaissut lukuisia oppikirjoja ja opetuskäyttöön tarkoitettuja levyjä, seitsemän CD-levyä sekä sävellyksiä ja sovituksia.

Yhteyshenkilö

Pirjo Aittomäki
040 1954 107

Tapahtumanjärjestäjä

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolian Musiikki kouluttaa laaja-alaisia rytmi- ja klassisen musiikin ammattilaisia. Korkeatasoisissa konserteissa esiintyvät opiskelijat, opettajat ja vierailijat.

Aika ja paikka

Arabiasali
Arabiankatu 2 00560 Hki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
75min