Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Outo homo menee kouluun

14-19-vuotiaille suunnattu monologi terveiden ihmi
Ke 3. – To 4.10.2018
Outo homo menee kouluun
Kuvaaja: Mira Eskelinen
“Juuso Kekkosen rohkean monologin viesti on selvä: Hyväksy. Itsesi ja muut. Esitys, joka haluaa tehdä lopun esittämisestä. Suosittelen.” — Arno Kotro, Herttoniemen yhteiskoulun lukion opettaja, kirjailija

Outo homo menee kouluun on 14-19-vuotiaille suunnattu hauska ja opettava monologiesitys, joka on kiertänyt jo yli 100 koulussa ympäri Suomea. Juuso Kekkosen käsikirjoittamassa ja esittämässä omaelämäkerrallisessa esityksessä heteromies joutuu miettimään suhdettaan itseensä ja maailmaan kun seurustelukumppani toteaakin olevansa transsukupuolinen mies. Tarinan keskipisteessä ovat sukupuolen, rakkauden ja seksuaalisen suuntautumisen monimuotoisuus, mutta pohjimmiltaan kyseessä on tarina itsensä hyväksymisestä.

Esityksessä käsitellään koulukiusaamista, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, sekä seksuaalisuuden heräämistä teini-iässä ja terveiden ihmissuhteiden rakentamista. Kaikkiin näihin aiheisiin heijastuspintana toimivat Juuso Kekkosen omat kasvukokemukset ja anekdootit elämän varrelta. Vaikka esitys käsittelee herkkiä ja monimutkaisia aiheita, joihin liittyy paljon ennakkoasenteita ja mielipiteitä, se onnistuu välttämään potentiaaliset sudenkuopat kääntämällä jokaisessa välissä katseen siihen, mitä näistä ilmiöistä nykyään tieteellisellä tasolla ymmärretään.

Outo homo menee kouluun on suunniteltu yhteensopivaksi 8.- ja 9.-luokkien sekä lukion opetussuunnitelmiin, ja se sopii mm. terveystiedon, yhteiskuntaopin, psykologian ja äidinkielen tuntien sisällöksi. Esitys pohjautuu Kekkosen vuonna 2012 ensi-iltaan tulleeseen Outo homo – esitykseen, joka on saanut mm. Suomen Seksologisen Seuran ”Vuoden valopilkku” –palkinnon ”seksuaalisen hyvinvoinnin valovoimaisesta edistämisestä”. Esitys on suunniteltu yhdessä Väestöliiton ja Seta ry:n kanssa, ja esityksen valmistamista tuki Suomen kulttuurirahasto.

ESITYKSEN KESTO: 90 minuuttia (60 min esitys + 30min keskustelusessio).
Esitykseen kuuluu noin 30 minuuttia kestävä keskustelusessio, jonka aikana oppilaat ja opettajat saavat mahdollisuuden kysyä esiintyjältä mitä tahansa tai keskustella esityksen aikana syntyneistä ajatuksista.

**********

Juuso Kekkonen on 36-vuotias teatteriammattilainen, joka on esiintynyt, kirjoittanut ja ohjannut vuosia itsenäisesti sekä useissa eri teatteriryhmissä. Hän on tehnyt paljon nuorille ja lapsille suunnattuja esityksiä ja opettanut teatteria ja ilmaisua sekä nuorille että aikuisille. Hän toimi 2004-2013 Tiedekeskus Heurekan opaspuolella draamallisista ja esityksellisistä sisällöistä vastaavana oppaana ja teki tänä aikana lukemattomia tunteja töitä lapsi- ja nuorisoryhmien kanssa.

Yhteyshenkilö

Aino Järvi-Eskola, tuotantokoordinaattori / Tikkurilan Teatteri
044 013 0086

Tapahtumanjärjestäjä

Tikkurilan Teatteri ry

Tikkurilan Teatteri ry on yksityinen yhdistys, joka ylläpitää Tikkurilan Teatteri nimistä ammattijohtoista harrastajateatteria sekä Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulua, joka antaa taiteen perusopetusta teatteri- ja sirkustaiteesta.

Aika ja paikka

Vernissa
Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Liput 6€ / opiskelija. Opettajat ja ryhmänohjaajat maksutta. Liput varataan osoitteesta: liput@tikkurilanteatteri.fi. Koululaislipuilla pakollinen ennakkovaraus. Ryhmäliput laskutetaan ennakkoon.
Kesto
90min