Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ohikuljetut – erään kerjäläisperheen tarina

Heidi Piiroisen näyttely Valokuvataiteen museossa
Ke 7.2. – Su 20.5.2018
Kuvaaja: Heidi Piiroinen
Keitä he ovat? Mistä he tulevat? Millä asialla he liikkuvat? Vuonna 2007 Helsingin ja muutaman muun suomalaiskaupungin katukuvaan istahti outoja ihmisiä. Heidän kaltaisiaan ei ollut Pohjolan perukoilla aiemmin nähty.

Valokuvaaja Heidi Piiroinen ja toimittaja, kirjailija Kimmo Oksanen ovat 10 vuoden ajan seuranneet Romaniasta kotoisin olevan romaninaisen Mihaela Stoican ja hänen perheensä sekä sukunsa elämää Helsingissä ja lähtömaassa Romaniassa.

Stoica tuli Helsinkiin kerjäämään vuonna 2007 Cetatea de Baltăn kylästä Romaniasta. Hän synnytti esikoisensa Helsingissä helmikuussa 2008, omana 17-vuotissyntymäpäivänään. Nyt hän on kolmen lapsi äiti ja asuu Helsingissä. Hän itse ei ole käynyt koulua eikä osaa lukea tai kirjoittaa. Hänen ensimmäinen lapsensa käy koulua Helsingissä. Onko hänellä toivoa paremmasta tulevaisuudesta?

Mihaelan henkilötarinan kautta tekijät pureutuvat laajemmin yhteiskuntaan, Romaniaan, Eurooppaan, ja romanien vastaanottoon Suomessa. Tekstein ja kuvin Oksanen ja Piiroinen pureutuvat kadulla kerjäämisen syihin, elinympäristöön ja elämisen olosuhteisiin Transilvaniassa, perheisiin, sukuihin, Romaniaan ja siihen, miksi ihmiset lähtevät kodeistaan Länsi-Eurooppaan kerjuulle.

Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20
ma suljettu

Yhteyshenkilö

Laura Porola

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 7.2.2018 11:00 - Su 20.5.2018 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyvierailu on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille (ja yli 18-vuotiaille lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittaville) sekä heidän opettajilleen.