Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tuntuuko tutulta – Valokuvia suomalaisesta arjesta

Ke 7.2. – Su 20.5.2018
Kuvaaja: Susanna Juvakka
Arki koostuu monista erilaisista todellisuuksista. Tiedämmekö, millaista naapurimme elämä on tai mitä kuuluu kadulla vastaan tulevan ihmisen päivään? Entä millaiselta arki näyttää toisella puolella Suomea?

Tuntuuko tutulta -näyttely kokoaa yhteen valokuvia kymmeneltä kuvaajalta, jotka ovat dokumentoineet suomalaista arkea valitsemastaan näkökulmasta. Kuvat ja niihin liittyvät tekstit kertovat menestymisestä ja menetyksistä, yksinäisyydestä ja läheisyydestä, kodeista ja kodittomuudesta, syntymästä ja kuolemasta, elämästä niin hiljentyvällä maaseudulla kuin pääkaupungissakin.

Kuten arki, myös näyttelyssä kerrotut tarinat ovat erilaisia. Osaan tarinoista on helppo samaistua, mutta osa saattaa tuntua vieraalta. Kuvia katsoessa joudummekin tarkastelemaan paitsi omaa elämäämme myös etäisyyttämme ja läheisyyttämme kanssaeläjiin.

Näyttelyn kuvaajat: Pira Cousin, Aimo Hyvärinen, Susanna Juvakka, Taru Leinonen, Pasi Räsämäki, Arto Timonen, Adolfo Vera, Hannu Väisänen, Mikko Waltari, Saana Wang

Näyttely pohjautuu Valokuvataiteilijoiden liiton vuonna 2016 käynnistämään Arjen kuvat -projektiin, johon osallistui kymmenen valokuvaaja eri puolilta Suomea. Vuoden kestäneen valokuvatyöpajan vetäjinä toimivat Ida Pimenoff ja Liisa Söderlund.

Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20
ma suljettu

Yhteyshenkilö

Laura Porola

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 7.2.2018 11:00 - Su 20.5.2018 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyvierailu on maksuton kaikille alle 18-vuotiaille (ja yli 18-vuotiaille lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittaville) sekä heidän opettajilleen.