Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Esitys: Red Nose Companyn Keisarin uudet vaatteet

Lisäesitykset 13. ja 23.1.2018
La 13. – Ti 23.1.2018
Kuvaaja: Tero Ahonen, työ: Keisarin uudet vaatteet , taiteilija: Tuukka Vasama (vas.) ja Timo Ruuskanen
Keisarin uudet vaatteet on Red Nose Companyn odotettu, ensimmäinen lastenteatteriesitys. Aiemmin yläkoululaiset ja lukiolaiset ovat nauttineet punanenistä. Pian on alakoululaisten vuoro! Nyt opettajat tervetuloa katsomaan ja tutustumaan!

Tämä on näyttelijöiden juhlaa! Huipputaitavat Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama tekevät nyt hyppäyksen lastenteatterin pariin. Hulvattomassa esityksessä vaihdetaan roolista toiseen ja huomioidaan kaikenikäiset katsojat.

H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Kuka määrää miten luokassa pitää olla ja miten pukeutua? Millaista rohkeutta vaaditaan, että kaikilla on hyvä olla eikä ketään kiusata? Koululaisille esitys aukeaa omalla tavallaan, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri, joka rohkaisee meitä kyseenalaistamaan vallitsevaa retoriikkaa. Tarina toimii siis monella tasolla, mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

Esitys sisältää improvisaatiota, ja se räätälöidään aina kohderyhmän mukaan.

Ikäsuositus: esikoululaiset ja alakoululaiset ykkösistä kutosiin.
Kesto: n. 1 tunti.

Yhteyshenkilö

Niina Bergius

Tapahtumanjärjestäjä

Red Nose Company

Jo yli 14 000 koululaiskatsojaa! Red Nose Company on helsinkiläinen teatteriryhmä, joka kiertää Suomea huippusuosituilla esityksillään. Juoksuhaudantie ja Punainen viiva sopivat yläkoululaisille ja lukiolaisille. Keisarin uudet vaatteet on suunnattu alakoululaisille. Ryhmä esiintyy mm. Kansallisteatterissa, Aleksanterin teatterissa ja alueellisilla kulttuuritaloilla. Esitysten kiertueversioilla käymme vierailemassa tilauksesta koulujen omissa tiloissa. Esitysten lisäksi järjestämme kouluille työpajoja esitysten yhteyteen tai erikseen. Olemme mukana Taidetestaajissa.

Aika ja paikka

Aleksanterin teatteri
Bulevardi 23-27 00180 HELSINKI
    

Tietoa

Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Maksuttomia lippuja alakoulun opettajille (ope+avec) esitykseen 23.1. Vapaalippuja saatavilla rajoitetusti.
Kesto
60min