KENRAALIHARJOITUS: Also sprach…

Juraj Valcuha / Gautier Capuçon
Ke 14.3.2018 10:00
Kuvaaja: Gregory Batardon
Richard Straussin massiivinen orkesteriruno Friedrich Nietzschen kirjasta on tarjonnut egon nostatusta Elviksen konserteissa ja valaistumisen symboliikkaa Stanley Kubrickin elokuvassa 2001: Avaruusseikkailu. Samaan aikaan syntynyt Antonín Dvořákin sellokonsertto on ansainnut asemansa maailman rakastetuimpiin kuuluvana teoksena. Gautier Capuçonin tulkintaa on kuvattu hypnoottiseksi.

Juraj Valcuha, kapellimestari
Gautier Capuçon, sello

Antonin Dvořák: Sellokonsertto
Richard Strauss: Also sprach Zarathustra

*muutokset ohjelmajärjestykseen mahdollisia

Kenraaliharjoitus päättyy viimeistään klo 13.00. Viimeistään klo 11.30 on 20 minuutin tauko, jonka aikana on mahdollisuus poistua.

Koululais- ja opiskelijaryhmät maksutta, ennakkoilmoittautuminen alkaen 14.12. klo 9.00 viimeistään viikkoa ennen kenraaliharjoitusta:
helsinki.philharmonic@hel.fi

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yhteyshenkilö

Annika Kukkonen
040 158 2223

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginorkesteri

Vuonna 1882 perustettu Helsingin kaupunginorkesteri tarjoaa konsertteja Musiikkitalossa ja mahdollisuuden sukeltaa sinfoniaorkesterin maailmaan. Vuosittaisten 70–80 Helsingissä järjestettävän konsertin lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti ulkomaankiertueita, joista ensimmäinen suuntautui Pariisin maailmannäyttelyyn kesällä 1900. Monet kaupunginorkesterin levytykset ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. HKO:n ylikapellimestari on Susanna Mälkki.

Aika ja paikka

Musiikkitalo
Mannerheimintie 13A, Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
180min