Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta

Ti 31.10.2017 – Pe 31.12.2021
Utopia nyt
Kuvaaja: Marimekko / Digitaalinen installatio / Bond
Designmuseon kokoelmanäyttely avaa suomalaista muotoiluhistoriaa elävinä tarinoina, tämän päivän teknologiaa ja digitaalisia alustoja hyödyntäen. Näyttely kertoo muotoilun olennaisesta roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä.

Utopialla kokoelmanäyttelyssä tarkoitetaan käytännönläheistä tapaa luoda jotain, millä on merkitystä. Suomalaista muotoiluhistoriaa lähestytään monen eri teeman kautta. Tilallisesti näyttely on jaettu kuuteen osaan: Prosessihuoneeseen, Virtuaalihuoneeseen, Aikajanakäytävään, Ikonihuoneeseen, Vaihtuvaan tilaan ja Varastoon.

Kokoelmanäyttelyssä esitellään Nokian kännykät, Aalto-maljakot ja Rovion pelit. Virtuaalihuoneessa tutustutaan kolmiulotteisesti vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä Suomen paviljongissa. Virtuaalihuone tarjoaa myös 180 asteen videoprojisoinnin Marimekon painokankaista. Esillä ovat muotoilun tutut ikonit ja tuntemattomammat tähdet. Näyttelyyn on mahdollisuus tutustua myös etänä hyödyntämällä 3D-kierrosta näyttelyssä ja digikokoelmaa.

Yhteyshenkilö

Designmuseon info
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen. Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 31.10.2017 22:00 - Pe 31.12.2021 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ei sisäänpääsymaksua alle 18-vuotiaille.