Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

CALIFORNIA – DESIGNING FREEDOM

Pe 10.11.2017 – Su 4.3.2018
Kuvaaja: Snap Spectacles / Steve Horowitz, 2016 / Snap Inc.
Lontoon Design Museumin järjestämä California-kiertonäyttely esittelee Yhdysvaltojen länsirannikolla syntynyttä muotoilua ja alueen voimakasta vaikutusta globaaliin muotoilukulttuuriin. Näyttely tutkii kalifornialaiseen suunnitteluun tiivistyvää poikkeuksellista asennetta – sekä muotoilua että elämää kohtaan. Ainutlaatuisiin näyttelyesineisiin lukeutuu muun muassa käsin piirrettyjä luonnoksia Apple Macintosh -ikoneista, Blade Runner -elokuvan konseptitaidetta sekä ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä maailman ensimmäinen Macintosh-tietokone.

Kalifornia on muuttanut elämäämme. Monet itsestään selvät keksinnöt henkilökohtaisista tietokoneista älypuhelimiin ja sosiaaliseen mediaan ovat syntyneet Piilaaksossa. Ne ovat muokanneet tapaamme ilmaista itseämme, löytää paikasta toiseen, oppia, työskennellä ja rakastua. Ne ovat jopa määritelleet muotoilun uudelleen – sopivaksi maailmaan, joka koetaan näyttöruudun kautta.

Näyttely kertoo vapauden tavoittelusta Kaliforniassa 1960-luvun vastakulttuureista tämän päivän tech-kulttuuriin. Näyttely tutkii sitä, miten poliittisen kapinan aikakauden arvoista – sananvapaus, itsemääräämisoikeus, yhteisöllisyys – kehitettiin välineitä, joita käytämme joka päivä. Näyttely pyrkii avaamaa sitä, millaisessa ympäristössä luovat ideat syntyvät ja mitä vaaditaan, että ne lähtevät kasvuun.

California-näyttely koostuu yli 200 esineestä, jotka on koottu viiden eri teeman alle. Esineet pyrkivät alleviivaamaan kalifornialaista muotoilua ajattelutapana, joka vaalii yksilönvapautta. Näyttelyn viisi teemaa tutkivat vapauden eri puolia.

Yhteyshenkilö

Hanna Kapanen
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 10.11.2017 11:00 - Su 4.3.2018 18:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ei sisäänpääsymaksua alle 18-vuotiaille.