Särkynyt elämä - Espoo sisällissodassa

näyttely KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä
Ke 1.11.2017 – Su 21.10.2018
Särkynyt elämä Espoo sisällissodassa
Kuvaaja: ekm
Nykypäivänä keskustellut ilmiöt kahtiajakautuneesta kansasta ja vihapuheesta eivät olleet tuntemattomia sata vuotta sitten.

Espoon kaupunginmuseon näyttely KAMUssa Näyttelykeskus WeeGeellä kertoo espoolaisten kohtaloista sisällissodassa. Miten sisällissotaa edeltävä poliittinen kuohunta näkyi Espoossa? Mitä Espoossa tapahtui sodan aikana? Entä miten elämä jatkui sisällissodan jälkeen? Näyttely johdattaa kävijän sadan vuoden takaisten tapahtumien äärelle. Näyttelyn aikalaiskertomukset ja tarinat valottavat kokemuksia niin punaisten kuin valkoistenkin puolella. Ja jotka osoittavat, että elämä on aina huomattavasti monisävyisempää kuin etäämpää tarkasteltuna luulisi. Näyttely on osa Espoon kaupunginmuseon Espoo sisällissodassa -hanketta, joka on osa Espoo Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

KAMUn Aulassa on esillä näyttelyn aikana Sata vuotta sisällissodan jälkeen – pop up-näyttelysarja, joka valottaa sisällissotaa nykysilmin. Esillä on näkökulmia niin nuorilta ja koululaisilta, taiteilijalta kuin turvapaikanhakijoilta. Katso ajankohtaiset pop up -näyttelyt www.espoonkaupunginmuseo.fi > Museot > KAMU > Näyttelyt.

Yhteyshenkilö

KAMU Esbo Stads Museum
09 816 57 052

Tapahtumanjärjestäjä

KAMU

KAMU sijaitsee Näyttelykeskus WeeGeellä Tapiolassa. KAMUssa historia herää eloon! Pysyvän näyttelyn Tuhat tarinaa Espoosta kiehtovat tarinat kuljettavat katsojansa kaukaa Espoon muinaisuudesta halki keskiaikaisen pitäjän aina Suomen toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Vaihtuvat erikoisnäyttelyt tuovat WeeGeen katon alle sekä kansainvälisiä että paikallisia teemoja. KAMUssa saa katsoa, koskea ja kokeilla. KAMU on Espoon kaupunginmuseon toimipiste. Espoon kaupunginmuseon toimisto ja arkisto sijaitsevat myös WeeGeellä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.11.2017 09:00 - Su 21.10.2018 17:00Lataa kalenteriisi
KAMU, Näyttelykeskus WeeGee
Ahertajantie 5, Tapiola, Espoo (Näyttelykeskus WeeGee)
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyn sisäänpääsy ja opastuspalvelut maksuttomia koululaisryhmille.