Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Dokkino 2017: Toiset todellisuudet (yläkoulusarja)

Ti 7.11.2017 12:00
Työ: Copyright Dokkino 2017
Vuoden 2017 DOKKINO-teema, Toiset todellisuudet, johdattaa katsojat tutustumaan erilaisiin kokemisen ja elämisen tapoihin, joita voi kohdata fyysisessä, mielen sisäisessä tai virtuaalisessa maailmassa.

Ti 7.11. klo 12 (yläkoulut)

DOKKINO on DocPoint-festivaalin järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, joka kiertää vuosittain ympäri Suomea. DOKKINO-elokuvat ovat nuorille suunnattuja lyhytdokumentteja, jotka on koottu vuosittain vaihtuvan teeman ympärille näytöskokonaisuuksiksi. Sarjoja on kaksi: alakoululaisille (4.-6. luokkalaisille) ja yläkoululaisille.
DOKKINO pyrkii tarjoamaan lapsille ja nuorille elokuvia, joita heillä ei muuten olisi mahdollista nähdä. Tärkeässä roolissa on myös opetusmateriaali, jota DOKKINO tuottaa ja tarjoaa koulujen antaman mediakasvatusopetuksen apuvälineiksi.

Vuoden 2017 DOKKINO-teema, Toiset todellisuudet, johdattaa katsojat tutustumaan erilaisiin kokemisen ja elämisen tapoihin, joita voi kohdata fyysisessä, mielen sisäisessä tai virtuaalisessa maailmassa. Nykypäivänä oppiminen, vuorovaikutus ja vapaa-ajan viettäminen keskittyvät vahvasti virtuaalimaailmaan. Onko teknologian ja sosiaalisen median lisääntynyt käyttö yksinomaan hyvä tai huono asia? Entä voiko ilman teknologiaa pärjätä nykyaikaisessa yhteiskunnassa?

ELOKUVASARJA YLÄKOULUILLE:

Alkukuva: Kasvoton kiusaaja
Suomi 2014 / 3 min
Alkukuvana nähdään DOKKINO-elokuvaverstaassa Mikkelin lyseon koululla valmistunut dokumentti, joka on nuorten alusta loppuun saakka itse tekemä. Elokuva käsittelee internetin mahdollistamaa nimetöntä kiusaamista ja sen vaikutuksia kiusaamisen kohteena olevalle henkilölle.

Fanityttö (Fangirl)
Yhdysvallat 2016 / Ohjaus: Liza Mandelup / 6 min

Millaista on fanin elämä? Erilaiset sovellukset ovat mahdollistaneet materiaalin jakamisen reaaliajassa. Mitä seurauksia sillä on ollut fanittamiselle? Elokuva antaa äänen nuorille faneille, jotka ovat seuranneet idoleitaan etäältä sosiaalisessa mediassa ja lähempää erilaisissa fanitapahtumissa.

Melkein aikuinen (Morgen ben ik groot)
Hollanti 2009 / Ohjaus: Michiel Brongers/ 15 min

12-vuotiaan Justinin elämään mahtuu kaksi suurta mielenkiinnon kohdetta: Playstation ja uusi mopo. Pelit mahdollistavat monia asioita, joita ei voi toteuttaa oikeassa elämässä, sillä niiden todellisuus on täynnä vaihtoehtoja. Mutta voiko pelaamiseenkin jäädä koukkuun?

Delete
Hollanti 2012/ Ohjaus: Janetta Ubbels / 15 min

15-vuotiaan Jurren isällä on diagnosoitu Alzheimerin tauti, joka hiljalleen poistaa palasia isän muistista – kuin tietokoneen delete-nappia painamalla. Ennestään tutut roolit kääntyvät päälaelleen, kun Jurre päättää lähteä isänsä kanssa viikonloppumatkalle molemmille tuttuun ja rakkaaseen saareen.

Inhottavan rakas puhelimeni (Lieve K#ttelefoon)
Hollanti 2014 / Ohjaus: Eef Hilgers/ 17 min

14-vuotiaalla Claudialla on hyvin ristiriitainen suhtautuminen puhelimeensa. Sen avulla on helppo keksiä tekemistä ja piristystä päivään, mutta samalla sen tuputtamat kauneusihanteet voivat vaikuttaa haitallisesti itsetuntoon. Kun Claudia lähtee perheensä kanssa matkalle, jääkö hän paitsi jostain tärkeästä netittömän loman aikana?

Gabriel raportoi maailmanmestaruuskisoista (Gabriel verslaat het WK)
Hollanti 2014 / Ohjaus: Els van Driel/ 16 min

Kun Gabriel huomaa, millä tavoin vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruuskisojen järjestäminen on vaikuttanut Brasilian lasten ja nuorten oloihin, hän tarttuu viedokameraan ja toimii naapurustonsa äänenä kertoessaan kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n ja maan hallituksen tyhjistä lupauksista.

Yläkoulusarjan kesto n. 80 minuuttia alkuesittelyineen.
Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Sellosali

Sellosali on Espoon Leppävaarassa sijaitseva 400-paikkainen konsertti- ja esiintymisareena.

Aika ja paikka

Sellosali
Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 1.8. lähtien: www.docpoint.info/dokkino/ilmoittautuminen
Kesto
80min