Suomen esihistoria

Näyttely elävästä esihistoriasta
Ti 1.8.2017 – To 31.12.2020
kivinen hirvenpää
Kuvaaja: Museovirasto
Suomen esihistorian kiehtovimmat esinelöydöt ja mieltä kutkuttavimmat mysteerit ovat täällä! Levänluhdan merovingiaikainen suohauta, miekat, eläinaiheiset esineet ja hopea-aarteet sekä arkeologisten kokoelmien muut helmet kivikaudelta rautakaudelle kiinnostavat ihan kaikenikäisiä.

Näyttelyn teemoja ovat alkuperä, liikkuminen, maailmankuva, kohtaamiset ja materiaalisuus. Aiheita lähestytään ihmisenä olemisen, samaistumisen ja vaihtoehtoisten tulkintojen näkökulmasta. Esiin nostetaan uusinta arkeologista tutkimustietoa sekä myös ristiriitaisia, kiistanalaisia tai muuten avoimia kysymyksiä.

Näyttelykokemus menee iholle: voit esimerkiksi koskettaa aitoa kivikirvestä, herättää eloon kalliomaalauksen ja nähdä Töölön mammutin liikahtavan. Esineellisyys saa näyttelyssä uuden ulottuvuuden, sillä ihmisen suhde esineisiin on vuorovaikutuksellinen. Ihminen vaikuttaa materiaalisuuteen, mutta toisaalta esineet muovaavat ihmisen elämäntapaa ja kokemusmaailmaa.
Näyttelyssä on käytetty laajasti digitaalitekniikkaa ja monimediaisia keinoja.

”Mitä meistä jää ja mitä häviää?” on perustava kysymys arkeologiselle tutkimukselle, mutta samalla aina ajankohtainen meille jokaiselle. Tiedon taakse ulottuva, kokemusperäinen lähestymistapa johdattaa näyttelykävijän esihistoriallisen ajan kuviteltavissa oleviin todellisuuksiin ja sielunmaisemiin.

Näyttely avautui 1.4.2017

Yhteyshenkilö

Kansallismuseo
0295 33 6902 (ti-pe klo 9-12)

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista sekä toiminnallinen näyttely Vintti, jossa voit kokea historiaa itse tekemällä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.8.2017 11:00 - To 31.12.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Kouluryhmille maksuton sisäänpääsy näyttelyyn. Opastukset maksavat 50€/ 25 oppilasta, työpajat maksavat 70€/ 24 oppilasta.