Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

PIHALLA!? -taidenäyttely

Yhdessä Koettua - 100-vuotias Suomi sijoitettujen
Ti 5. – To 28.9.2017
Kuvaaja: Niina Vehmaa, työ: Leima Otsassa
100-vuotiaalla Suomella on monet kasvot. Yhdet niistä kuuluvat lapsuudelle ja nuoruudelle. Miltä satavuotias Suomi näyttää sijoitettujen lasten ja nuorten silmin?

PIHALLA!? –taidenäyttely purkaa tabuja, joita lastensuojelun ympärillä edelleen vallitsee. Projektissa on mukana lastensuojelun ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita sekä taiteilijoita. Yhdessä he ovat luoneet kokonaisuuden, jonka tehtävänä on avata ihmisten silmät todellisuudelle ilman kaunistelua, mutta myös ilman median luomaa leimaa. Lastensuojelun entiset ja nykyiset asiakkaat ovat luoneet oman näkemyksensä lastensuojelusta. Näyttelyssä nähtävässä taiteessa on mukana aitoja tunteita, toiveita, näkemyksiä ja unelmia, ja ne tulevat suoraan sieltä, mistä niiden kuuluukin: oikeista kokemuksista.

Näyttelyssä ja työpajoissa keskitytään sijaishuollossa asuvien, adoptoitujen sekä lasten ja nuorten omaan taiteeseen sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemiseen. Lisäksi mukana on myös yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden teoksia. Erityistä huomiota kiinnitetään toiveikkuuteen ja vaikeuksien voittamiseen.

Vaikka osa näyttelystä kertookin adoptiosta, haluamme nostaa esiin, että huostaanotto ja sijoitus eivät ole sama asia kuin adoptio. Vaikka lapsi asuisikin sijaisperheessä, sijaisvanhemmat eivät korvaa hänen biologisia vanhempiaan. Monilla sijoitetuilla lapsilla voi olla kahdet vanhemmat.

Tarjoamme alakoulun 3. - 6. -luokkalaisille, sekä yläkoulun 7. - 9. -luokalaisille mahdollisuuksia osallistua noin tunnin mittaisille opastetuille kierroksille näyttelyssä. Kierroksilla käydään läpi lastensuojelua, esillä olevia teoksia, sekä sitä mitä lastensuojelun kokemusasiantuntijuus tarkoittaa.

Opastettuja kierroksia järjestetään 5.9. ja 28.9. välisenä aikana aina tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30 - 10.30.

Oppimateriaali

Yhteyshenkilö

Helena Inkinen
040 705 3876

Tapahtumanjärjestäjä

Pesäpuu ry

Pesäpuu ry yhteistyökumppaneineen lähtee mukaan juhlistamaan itsenäisyyttä tuomalla juhlavuoden keskiöön sijoitettujen lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tarinat. Yhdessä Koettua on osa Valtioneuvoston Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Yhdessä Koettua -tapahtumakokonaisuus sisältää seminaareja, taidenäyttelyitä, konsertteja ja kohtaamisen foorumeita Helsingissä, Tampereella, Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa sekä Oulussa. Kiertue huipentuu Helsingissä pidettävään päätösjuhlaan 31.10. Kiertuetta voi seurata ja siihen voi osallistua myös internetin kautta. Hankkeen nettisivuilta ja Facebookista löytyy tapahtumakokonaisuuteen liittyviä uutisia ja tarinoita, kuvia ja tunnelmia.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 5.9.2017 09:30 - To 28.9.2017 09:30Lataa kalenteriisi
Annantalo
Annankatu 30, 00100 Helsinki

Varaustiedustelu