Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Myytinmurtaja-työpajat

Tapahtuma-aamut Helsexinki-näyttelyssä.
Ma 2. – Pe 27.10.2017
Seksuaalioikeuksista kertovan näyttelyn ohjelmana seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä vuorovaikutteisia työpajoja 8. ja 9. luokille.

Seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä vuorovaikutteisia työpajoja 8. ja 9. luokille. Väestöliiton, Setan, Folkhälsanin ja Sexpon asiantuntijat vetävät kukin oman viikkonsa ohjelman.

Ma 2.10.- pe 6.10.2017 Väestöliitto
"Onko tämä normaalia?" -työpaja
Mikä on normaalia? Onko kehoni normaali? Onko ajatukseni normaali? Onko seurustelusuhteeni normaali? Työpajassa pohditaan yhdessä vastauksia nuorten eniten pohtimiin kysymyksiin liittyen kasvuun, kehitykseen, kehoon, murrosikään ja ihmissuhteisiin.

Ma 9.10.- pe 13.10.2017 Seta
Normien purku -työpaja
Kuka "saa" seurustella kenenkin kanssa? Minkälainen suhteen tulisi olla? Entä jos normeihin ei mahdukaan? Työpajassa tutustutaan normeihin, jotka määrittelevät seksuaalista suuntautumista, sukupuolta ja seurustelua. Toiminnallisten menetelmine avulla nuoret havaitsevat ja tunnistavat normeja, jotka monella tapaa ovat läsnä heidän elämässään. Erilaiset kuvatehtävät johdattavat keskustelua myös siihen, miten ahtaista normeista voisi päästä eroon, jotta jokainen voisi olla oma itsenä ja seurustella kenen kanssa haluaa, jos haluaa.

Ma 23.10. - pe 27.10.2017 Sexpo
Seksuaalioikeudet tutuiksi rooliharjoitusten kautta -työpaja
Seksuaalioikeustyöpajassa tutustutaan rooliharjoitusten kautta erilaisiin ihmisiin ja monenlaisiin elämäntilainteisiin. Eläytymällä ja yhdessä keskustelemalla perehdytään seksuaalioikeuksiin ja pohditaan, miten vahvistaa oikeuksien toteutumista elämän eri vaiheissa.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo vie Helsingin menneisyyteen ja helsinkiläisten tarinoihin.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 2.10.2017 10:00 - Pe 27.10.2017 10:00Lataa kalenteriisi
Helsingin kaupunginmuseo, 4. krs
Aleksanterinkatu 16