Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Bakteerilaboratorio

Heurekan ohjattu laboratorio-ohjelma
Ma 20.8.2018 – Pe 31.5.2019
Bakteerilaboratorio
Bakteerilaboratorio-ohjelmassa tutustutaan bakteerien viljelyyn ja tunnistamiseen kasvupaikkavaatimusten ja ulkoasun perusteella. Tärkeänä osana on myös aseptisten työskentelytapojen opettelu ja noudattaminen.

Ensin aseptista työskentelyä ja bakteerien siirrostamista maljalta toiselle harjoitellaan voimakkaan värisellä J. lividum -bakteerikannalla. Tämän jälkeen siirrytään varsinaiseen tehtävään, jossa pyritään tunnistamaan viisi erilaista oppilaille tuntematonta bakteerilajia. Bakteereja siirrostetaan yhdelle kontrollimaljalle ja kahdelle selektiiviselle maljalle, jotka rajoittavat tiettyjen bakteerien kasvua. Maljat otetaan mukaan kouluun kasvamaan (noin viikko) ja varsinainen tunnistustyö tapahtuu koululla. Opettaja saa mukaansa ohjeet bakteerilajien tunnistamiseen.

Kenelle: lukio
Kesto: 75 min
Ryhmäkoko enintään: 16 oppilasta.
Yhteydet opetussuunnitelmaan: biologia, BI5 Biologian sovellukset, BI1 Elämä ja evoluutio

Edellyttää ennakkovarausta viimeistään viikkoa ennen.

Yhteyshenkilö

09 857 99

Tapahtumanjärjestäjä

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa koululaiset tutustuvat tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 20.8.2018 - Pe 31.5.2019 Lataa kalenteriisi
Tiedekeskus Heureka
Tiedepuisto 1, Vantaa
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
7,50€ sisältää Heurekan kaikki näyttelyt. Ohjattu ohjelma +1,50€ ja/tai planetaarioelokuva +1,50€. Koululaiskäyntien yhteydessä opettajat, kouluavustajat ja henkilökohtaiset avustajat maksutta.
Kesto
75min