Taidetestaajat 8-luokkalaisille

Taide lähtee kasista
Pe 1.9.2017 – Ti 30.6.2020
Kuvaaja: Sakari Viika, työ: Kullervo / Suomen Kansallisooppera ja -baletti
Taidetestaajat-hankkeessa tavoitteena on saada kaikki suomalaiset 8.-luokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta, myös sellaista, johon moni ei muuten saa kosketusta. Opettajat mukaan lukien hanke tavoittaa vuosina 2017–2020 yhteensä noin 200 000 henkeä.

Suomen kaikki kasiluokkalaiset kutsutaan testaamaan taidetta. Nuoret vierailevat kahdessa eri taidelaitoksessa, tutustuvat teosten taustoihin ja kokevat ja arvioivat taide-elämyksiä. Logistisesti operaatio on varsin suuri, sillä vierailut suuntautuvat sekä omalle lähialueelle että myös muualle Suomeen.

Taide liikuttaa kaseja - busseilla, junilla ja lentokoneilla pitkin Suomea. Henkisestä liikkuttelusta vastaa ansioitunut joukko suomalaisia taidetoimijoita.

Hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ja se toteutetaan yhdessä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa, joka vastaa sen koordinoinnista, kuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista. Annantalo vastaa hankkeessa Helsingin koulujen aluekoordinoinnista.

Hanke on tarkoitettu kaikille kasiluokkalaisille, opettajan tehtävänä on ilmoittaa oppilaat mukaan (luokanvalvoja tai muu vastuuopettaja). Seuraava ilmoittautuminen alkaa tammi-helmikuussa 2018. Lisätietoja ilmoittautumisesta ja hankkeesta:

www.taidetestaajat.fi
kulttuurituottaja Siiri Oinonen, Annantalo, Helsinki@taidetestaajat.fi

Yhteyshenkilö

Siiri Oinonen
040 717 4687

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.9.2017 09:30 - Ti 30.6.2020 16:00Lataa kalenteriisi