Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ramandan tanssi

Myyttinen mustalaissatunäytelmä
Su 8. – Ti 10.10.2017
Työ: Ramandan tanssi pressikuva
Ramandan on mustalaisleirin kaunein tyttö. Hän on saanut lahjakseen ihmeellisen tanssin taidon. Aina, kun hän alkaa tanssia, tapahtuu jotain kummaa.

Ramandan tanssi tuo mustalaismyytit Aleksanterin teatterin näyttämölle lokakuussa.

Ramandan tanssi on huikealla vauhdilla eteenpäin vyöryvä satu, jossa nivoutuu yhteen vanhaa mustalaisperinnettä ja tämän päivän modernia kulttuuria. Sadun tarina on opettavainen, myyttinen ja monikerroksinen. Hyvyys ja pahuus taistelevat identiteetistä ja rakkaudesta. Näytelmän tarkoitus on tuoda yhteen nuorten ja aikuisten sisäisiä maailmoja, kurkistaa kulttuurierojen sekä mustalaismyyttien taakse ja luoda myös uutta tilalle laulun, tanssin ja tarinan keinoin.

Ramandan tanssin käsikirjoitus ja ohjaus Birgit Tapaninen Baltzar, laulujen sanat Birgit Tapaninen Baltzar ja Desiree Baltzar sekä sävellys Hanna Marsh.

Ramandan tanssi -näytelmä on tuotettu yhteistyössä Yhteiset Lapsemme ry:n kanssa ja se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Esitykset ja liput

Esitykset Aleksanterin teatterissa, os. Albertinkatu 32, Helsinki. Ovet avautuvat tuntia ennen esitystä.

Ensi-ilta su 8.10.2017 klo 16
Ti 10.10.2017 klo 13
Ti 10.10.2017 klo 19

Lippumyynti Aleksanterin teatterin lipunmyynnistä tai www.ticketmaster.com. Aleksanterin teatterin lipunmyynti on avoinna arkisin 9-18 ja la-su 12-17. Osoite: Bulevardi 27, Helsinki, puh (09) 676 980.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 25 €
Alennusryhmät (opiskelija, eläkeläinen, työtön) 14 €
13-18-vuotiaat nuoret 8,50 €
7-12-vuotiaat lapset 6 €

Esitys sopii 7-vuotiaasta alkaen kaiken ikäisille. Kesto n. 2 h, sisältäen väliajan.

Koululaisryhmien ilmoittautumiset tuottaja Hanna Lehtinen, puh. 045 159 8198, asiakaspalvelu@ramandantanssi.fi
Huom. Koululaisryhmän ryhmähinta sovittavissa oppilasmäärän ja oppilaiden iän mukaan.

Ramandan tanssi - juoni lyhyesti

Ramanda on mustalaisleirin kaunein tyttö. Hän on saanut lahjakseen ihmeellisen tanssin taidon. Aina kun Ramanda alkaa tanssia, tapahtuu jotain kummaa. Ramanda taikoo vahingossa leirillä olevat sukulaisensa liikkumattomaksi. Vanha Saimi on suvun paras taikoja, hän rientää avuksi auttaen Ramandaa saamaan sukulaisensa takaisin liikkuviksi. Palkaksi teostaan hän vie Ramandan linnaansa, jossa tapahtuu outoja asioita.

Kuinka käy Ramandan ja kuka on kääpiö Sairius? Pieni enkeli auttaa Ramandaa, joka kurkistaa tulevaisuuteen ja näkee unen, erilaisesta maailmasta ja erilaisista mustalaisnuorista, jotka ilmentävät ajatuksiaan ja tunteitaan uudella tavalla. Oliko Ramanda oikeassa mennessään naimisiin mustalaisprinssi Kustavin kanssa? Vanha Saimi takoo Ramandan vanhaksi naiseksi ja piilottaa hänet metsään. Kuinka käy Ramandan, kuka hänet pelastaa? Ramanda keittää tulella rohtoja ja yrittää saada taikavoimansa takaisin.

Yhteyshenkilö

Hanna Lehtinen
puh. 045 159 8198

Tapahtumanjärjestäjä

Yhteiset Lapsemme ry

Yhteiset Lapsemme ry on monikulttuuristen - ja maahanmuuttajalasten hyvinvointia ja oikeuksia edistävä kansalaisjärjestö.

Aika ja paikka

Aleksanterin teatteri
Bulevardi 27, Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisryhmien ilmoittautumiset tuottaja Hanna Lehtinen, puh. 045 159 8198, sähköposti: asiakaspalvelu@ramandantanssi.fi Huom. Koululaisryhmän ryhmähinta sovittavissa oppilasmäärän ja oppilaiden iän mukaan. Kysy tarkemmin!
Kesto
120min