Tupaantuliaiset - kotileikkejä ja leikkikoteja

erikoisnäyttely
To 23.3.2017 – Su 30.12.2018
Kuvaaja: Lelumuseo
Tupaantuliaiset kutsuu kaikki kotiin! Näyttely on rakkaudenosoitus arjelle, ja sen näkymiselle leikissä.

Näyttelyssä kerrotaan leikin välineiden, leikkipaikkojen, valokuvien ja lasten piirustusten avulla kodin roolista lapsen elämässä eri aikoina. Mitä kotileikin välineet kertovat ajastaan ja oikeasta arjesta? Miten lapsi käsittelee kotia leikissä? Mikä kaikki kuuluu kotileikkiin? Teemaa tarkastellaan näyttelyssä myös muuttuvan kodin käsitteen ja koti-ikävän kautta – miksi jotkut muuttavat tai joutuvat lähtemään kodistaan? Näyttelyyn saadaan näkemystä arjen leikkiin maailman toiselta laidaltakin Helinä Rautavaaran etnografisen museon kuratoiman kommenttiosion avulla.

Tupaantuliaiset -näyttelyssä esillä on erilaisia lelujen koteja, koti-roolileikin välineitä sekä miniatyyrimaailmoja. Näyttelyn toiminnalliset pisteet kutsuvat kaikkia lapsia muuttamaan, asumaan, järjestelemään, remontoimaan ja puuhastelemaan kotiaskareiden parissa niin kaupungissa kuin maalla. Näyttely innostaa lapsia myös bongaamaan museosta erilaisia eläinten kotikoloja. Kaupunkitaiteilija Elissa Eriksson maalaa näyttelyn urbaanin leikkimaailman keskelle ikioman muraalin.

Lelumuseon aukioloajat:
ti ja to klo 11-18
ke ja pe klo 11-19
la ja su klo 11-17

Opastukselle ja työpajoihin otamme ryhmiä vastaan ti-pe klo 9 alkaen.

Yhteyshenkilö

Magnus Rask
050 590 0137

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä on Espoossa, Näyttelykeskus WeeGeellä, sijaitseva lelu- ja leikkikulttuurin museo. Perusnäyttelymme kertoo lapsuuden historiasta Suomessa 1800-luvulta nykypäivään. Järjestämme vuosittain erikoisnäyttelyitä lelujen historiaan ja lastenkulttuuriin liittyen. Museossamme saa myös leikkiä!

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 23.3.2017 11:00 - Su 30.12.2018 17:00Lataa kalenteriisi
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, 02100 Espoo