Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

ARS17-työpajat: Koodi käskee!

To 7.9. – Pe 13.10.2017
Kuvaaja: Roi Ruuskanen
Kiasmassa avautuu 31.3.2017 ARS17-suurnäyttely, jonka teemana on globaali digitaalinen murros. Syksyn maksuttomissa koululaispajoissa liikutaan elektroniikan maailmassa. Työpajat tulevat varattaviksi 16.5.

Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatussa työpajassa esitellään elektronisen ja ohjelmoidun taiteen ulottuvuuksia ja päästään itse kokeilemaan lyhyesti Arduino-ohjelmointia. Pajassa herätellään henkiin yksinkertainen robotti ohjelmoinnin avulla. Monet arjesta tutut mekaanisilta vaikuttavat laitteet ovat viime kädessä ohjelmakoodin ohjaamia. Työpajan tavoitteena on näyttää, että elektronisten laitteiden ohjelmoiminen ja luova käyttö on kaikkien saavutettavissa.

Käsityökoulu Robotti on lasten ja nuorten elektronisen ja mediataiteen koulu. Opetus painottuu taiteen ja tieteen rajapintaan. Lähtökohtana opetuksessa on digitaalisen median ja tekniikoiden ymmärryksen sekä kriittisen ajattelun lisääminen oman vapaan taiteellisen työskentelyn kautta.

Työpajaan sisältyy pajatyöskentely sekä ARS17-näyttelyyn tutustuminen ohjeistuksen mukaan.

Syksyn työpajat tulevat varattaviksi 16.5.!

Yhteyshenkilö

Kansallisgallerian opasvaraus
0294 500 500 (ma–pe klo 9–15)

Tapahtumanjärjestäjä

Nykytaiteen museo Kiasma

Kiasma on Suomen ja lähialueiden johtava nykytaiteen museo. Se tekee tunnetuksi ja kerää oman aikamme taidetta – sitä, mitä taiteilijat tekevät juuri nyt. Kiasma kuuluu osana Suomen Kansallisgalleriaan.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
120min