Teatteri Tuike esittää: Agricolan pöydällä

Kiertävä esineteatteriesitys
Ti 8.8.2017 – Ma 31.12.2018
Agricolan pöydällä esitys kertoo mukaansatempaavalla tavalla Mikael Agricolan elämäntyöstä ja Suomen kirjakielen synnystä. Esitys sopii 1. -6. luokille ja kestää noin 30 minuuttia.

Agricolan pöydällä on kiertänyt Uudellamaalla menestyksekkäästi keväisin vuodesta 2007 ja vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Esityksen kohdeyleisö on alakouluikäiset lapset.

” Museon sulkeuduttua on hiljaista, vain vartijan kenkien kopina loittonee. Yhtäkkiä jostain kuuluu narahdus. Mikael Agricolan vanhan kirjoituspöydän kansi raottuu ja Agricolan aikaiset esineet heräävät henkiin.”

Huumorilla höystetty esineteatteriesitys kertoo mukaansatempaavalla tavalla Mikael Agricolan elämäntyöstä ja Suomen kirjakielen synnystä. Tavoitteena on draaman keinoin antaa lapsille hyvä kuva Mikael Agricolan elämästä ja merkityksestä Suomelle.

Agricolan pöydällä on vahvasti informatiivinen. Se tukee opetusta ja antaa opettajalle työkaluja aiheen työstämiseksi oppitunneilla. Esitys järjestetään koulun omissa tiloissa. Esitystilana suositellaan luokkahuonetta tai jumppasalia, esitykseen mahtuu tilasta riippuen noin 80 lasta.

Esityksen yhteyteen on mahdollisuus tilata myös kiinnostava opettajien kanssa yhteistyössä kehitetty
45 minuutin mittainen draamatyöpaja. Kiitellyssä työpajassa oppilaat saavat tehtäviä näytelmän aiheista ja Agricolan elämänvaiheista. Oppilaat käsittelevät näytelmästä saamaansa informaatiota draaman keinoin ja kulkevat Agricolan jalanjäljissä mm. keksien suomen kielen uudissanoja. Työpaja pidetään aina yhdelle luokalle kerrallaan.

Tilaukset ja tiedustelut: info(at)teatterituike.fi tai 040 875 4247.

Työryhmä:

Nina Rinkinen, Sanna Warsell, Kimmo Tähtivirta

Lisätietoa: info@teatterituike.fi. ja www.teatterituike.fi.
Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista nimellä teatterituike.

Yhteyshenkilö

Ia Nissinen
040 875 4247

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Tuike

Tuike on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka tekee korkealaatuisia esityksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Tuike ylläpitää myös Ilmaisukoulua kaikenikäisille.Valmiiden esitysten lisäksi Tuike tekee myös mittatilaustyönä esityksiä ja koulutuksia kaikkiin tilaisuuksiin ja tiloihin mm. kouluille ja päiväkodeille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 8.8.2017 - Ma 31.12.2018 Lataa kalenteriisi
Teatteri Tuike
Viertolantie 2
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Esityksen hinnat: 1 esitys 599€ 2 esitystä 830€ 3 esitystä 995€ Pk-seudun ulkopuolelle sijoittuviin esityksiin lisätään matkakulut. Esitysajat sovitaan tilaajakohtaisesti. Draamatyöpajan hinta: 75€
Kesto
30min