Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Poliittisen valokuvan festivaali 2017: Ruoka

Pe 3.2. – La 29.4.2017
Kuvaaja: Jo-Anne McArthur, työ: We Animals, taiteilija: valokuvaaja
Vuoden 2017 Poliittisen valokuvan festivaali suuntaa katseensa ruokaan, joka kytkeytyy maailmanpolitiikkaan, talouteen, ympäristöön ja eettisiin ongelmiin.

Ruoka-aineiden tuottamiseen liittyvien rakenteiden ja vaikutusten jäljittäminen on monimutkainen ja usein miltei mahdoton tehtävä. Kuinka yksilön päivittäiset valinnat kytkeytyvät poliittisiin päätöksiin, joilla tuetaan ruoan tuotantoa, hinnoittelua ja ravintosuosituksia? Kuka ohjaa ruoan kulutusta ympäristöä tuhoavaan kehitykseen? Salliiko sosiaalinen omatuntomme lihateollisuuden raadollisuuden tai kalastuksen vaikutukset meriin? Ruokateollisuuden ympäristövaikutukset, ilmastonmuutos ja sitä kautta inhimilliset tragediat, nälkä, siirtolaisuus ja sodat, kytkeytyvät yhteen.

Vaikka kuinka pyrkisi päästämään irti ruoan henkilökohtaisista merkityksistä – kehollisuudesta ja oman identiteetin rakentamisesta – ruoka palaa takaisin joka päivä. Ruoan tarjoaminen on osoitus vieraanvaraisuudesta. Ruokaan liittyvien valintojen avulla yksilö muokkaa ruumistaan ja rakentaa identiteettiään, sekä sosiaalista ja eettistä yhteisöään. Kysymykset ruoasta toimivat linkkeinä yksilön valintojen ja maailmanpoliittisten rakenteiden välillä. Suupala on poliittinen teko.

Poliittisen valokuvan festivaali on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Tarkoituksena on voimistaa kantaaottavan valokuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä innostaa kokeilemaan kuvan tekemisen erilaisia muotoja ja esitystapoja.

Poliittisen valokuvan festivaali 2017 koostuu kolmesta eri näyttelystä, sekä laajasta oheisohjelmasta, mm. elokuvailloista, taiteilijatapaamisista sekä teemaan liittyvistä keskustelutilaisuuksista.

Lue lisää: www.pvf.fi

Yhteyshenkilö

Erja Salo
044 270 6216

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan. Museo sijaitsee Helsingissä kahdessa eri toimipisteessä. Kaapelitehtaan tiloissa on näyttelysalien lisäksi kokoelma- ja toimistotiloja, Kämp Galleriassa Mikonkadulla sijaitsee museon uusi K1 -näyttelytila.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 3.2.2017 11:00 - La 29.4.2017 18:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Näyttelyn pääsymaksu: 5/8 €, Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.