Suomi 100 -opas kouluille ja oppilaitoksille

Su 1.1. – Su 31.12.2017
Itsenäisyyden juhlavuosi rakennetaan yhdessä Suomen jokaisessa koulussa!

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Juhlavuoden teema on yhdessä, ja kaikki on kutsuttu mukaan juhlintaan. Juhlat alkavat vuoden 2017 alusta ja jatkuvat koko Suomessa koko vuoden aina itsenäisyyspäivään saakka. Juhlavuoden ohjelma rakennetaan teeman mukaisesti yhdessä. Ohjelmaan haku on avoin kaikille, ja jatkuu aina lokakuun 2017 loppuun saakka osoitteessa suomifinland100.fi.

Tämä opas on tehty päiväkotien, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten avuksi Suomen suureen vuoteen valmistautumiseksi. Opas esittelee sellaisia Suomi 100 –ohjelman sisältöjä, joita on mahdollista hyödyntää kouluissa ja oppilaitoksissa. Oppaan on laatinut juhlavuotta koordinoiva valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -sihteeristö yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.

Opetusneuvos Kristina Kaihari Opetushallituksesta korostaa vuoden merkityksellisyyttä. Juhlavuosi rohkaisee päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia lähtemään löytöretkelle itsenäisen Suomen mielenkiintoisiin vaiheisiin, kokemaan yhdessä sen tarjoamia mahdollisuuksia ja luomaan raikasta suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Oppaassa esiteltävät hankkeet on suunnattu pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksille. Hankkeita on jaoteltu ikäryhmittäin: aluksi esitellään monille ikäryhmille suunnatut hankkeet, joiden jälkeen ovat varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulujen hankkeet, vanhempien oppilaiden ja opiskelijoiden hankkeet sekä opetusalan ammattilaisten hankkeet.

Suomi 100 -ohjelmaan liitetään jatkuvasti uusia hankkeita ja monien nyt esiteltävien hankkeiden tiedot tarkentuvat. Kasvavaan Suomi 100 -ohjelmakokonaisuuteen kannattaa tutustua myös verkkosivuilla suomifinland100.fi.

Opetushallituksen edu.fi -sivustolta (Kilpailut ja teemapäivät/Suomi100) löytyy juhlavuoden aikana tietoa ja ideoita hankkeiden ja opetustyön yhdistämisestä. Juhlavuoden ohjelman avulla kouluissa on mahdollista osallistua juhlintaan läpi vuoden 2017 ja yhdistää juhlavuosi esimerkiksi perusopetuksen laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin tai toteuttaa juhlavuotta koskeva monialainen oppimiskokonaisuus.

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Su 1.1.2017 - Su 31.12.2017 Lataa kalenteriisi