Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous

Ilmastonmuutosta käsittelevä opastus nuorille.
Ke 25.10.2017 – Pe 13.4.2018
Hiilisarjakuva
Taiteilija: Seppo Leinonen, 2016
Kyseessä on perinteistä poikkeava, tunteita herättävä ja nuorten aktivointiin tähtäävä opastus Luonnontieteellisen museon uusimmassa näyttelyssä. Kohderyhmänä ovat yläkoulu- ja lukioikäiset nuoret (ei sovellu pienille alakoululaisille).

Ilmastomuutoksen juuret ovat syvällä maapallon ja oman lajimme historiassa. Pitkä aikaperspektiivi helpottaa ongelmien syvällistä ymmärtämistä ja toisaalta myös ehkäisee kielteisen torjuntareaktion syntymistä. Menneisyyden ja nykyisyyden yksityiskohdista voi parhaimmillaan rakentua ymmärrettävä kokonaisuus, jossa tapahtumille ja ilmiöille löytyy looginen selitys.

Ilmastonmuutos on ongelma, joka varjostaa suomalaisten nuorten hyvinvointia ja synkentää luottamusta tulevaisuuteen. Kokonaiskuvan hahmottaminen ja omasta toiminnasta aiheutuvien seurausten näkeminen edistävät selvästi luottamuksen kasvua. Lähde opastukselle Luonnontieteelliseen museoon: Sukella kanssamme ilmastonmuutoksen ja ihmiskunnan historiaan, lajimme luovuuden lähteille. Opi tuntemaan oma tarinasi ja katso Suomen tulevaisuutta uusin silmin. Katso menneeseen, näe tulevaan!

Opastus keskittyy ennen kaikkea hiilen ja ihmisen rooliin planeettamme nykytilan ymmärtämisessä. Opastuksen ote on positiivinen, ratkaisukeskeinen ja voimauttava. Vaikka lajimme aiheuttamista ongelmista puhutaan paljon, näillä lajiominaisuuksilla voimme tehdä myös paljon hyvää!

Yhteyshenkilö

suunnittelija Satu Jovero
050 415 0138

Tapahtumanjärjestäjä

LUOMUS, Luonnontieteellinen keskusmuseo

Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan kolmessa yleisökohteessa: Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 25.10.2017 09:00 - Pe 13.4.2018 16:30Lataa kalenteriisi
Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Hinta kouluille: 80€ (sis. sisäänpääsymaksut). Ryhmäkoko: suositus korkeintaan 20 hlöä. Opastukselle voi osallistua yksi ryhmä kerrallaan.
Kesto
60min