Zaatarin tarinat

Sirkustarinoita pakolaisleiriltä
Ti 4.10.2016 – Ke 31.5.2017
Kuvaaja: Topi Hurtig
Miltä tuntuu paeta sotaa? Millaista on asua pakolaisleirillä? Mitä tapahtuu, kun sirkus saapuu leirille?

Sirkus Magenta perusti yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa sirkuskoulun Zaatarin pakolaisleirille Jordaniaan vuonna 2013. Zaatarin tarinat on esitys, jossa kerrotaan Syyrian sisällissodasta, pakolaisleirin arjesta ja sirkuksen voimaannuttavasta vaikutuksesta lasten ja nuorten näkökulmasta.

Zaatarin tarinat koostuu puheosuudesta, sirkusesityksestä ja yleisöä osallistavasta toiminnasta. Puheosuuden taustalla näytetään valokuvia ja video leiriltä ja sen sirkuskoulusta. Sirkusesityksessä kuullaan syyrialaisen nuoren kokemuksia sodasta ja pakolaisuudesta sekä sirkuskoulun vaikutuksesta hänen elämäänsä. Tarina kerrotaan pariakrobatian, klovnerian ja fyysisen teatterin keinoin.

Esitys on ajankohtainen, koskettava ja ajatuksia herättävä. Se kertoo ihmisen sinnikkyydestä ja toivosta paremmasta tulevaisuudesta. Esitys toimii hyvänä keskustelunaloituksena pakolaisuudesta.

Suositeltu kohderyhmä on 4-luokkalaisista lukioikäisiin.

Yhteyshenkilö

Maiju Kuivalainen
050 370 7157

Tapahtumanjärjestäjä

Sirkus Magenta ry

Sirkus Magenta ry on 2011 perustettu sosiaalisen sirkuksen yhdistys. Tavoitteenamme on edistää sirkuksen avulla erilaisten ryhmien hyvinvointia (mm. erityistä tukea tarvitsevat lapset, syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, kriisitilanteissa olevat perheet, palvelutalojen ikäihmiset ja turvapaikanhakijat). Lisäksi meillä on harrastusryhmiä eri ikäisille. Meiltä voi myös tilata sirkustyöpajoja ja -esityksiä, työhyvinvointipajoja ja koulutuksia. www.sirkusmagenta.fi www.facebook.com/SirkusMagenta www.instagram.com/sirkusmagenta

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 4.10.2016 - Ke 31.5.2017 Lataa kalenteriisi
Tilattavissa kouluille
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Taiteen edistämiskeskuksen apurahan vuoksi hinta 200€/esitys tai 350€/kaksi esitystä, jos esitykset samana päivänä. Hinta voimassa 10 nopeimmin varatulle esitykselle. Apurahan loputtua hinta 750€/esitys, 1200€/kaksi esitystä, jos esitykset samana päivänä.
Kesto
45min