Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Koulujen muotoilupolku

Pe 9.9.2016 – Ti 9.9.2025
Muotoilun menetelmät ja prosessi tarjoavat hedelmällisen lähtökohdan koulun kehittämiselle. Koulujen muotoilupolku -julkaisussa on esitetty lyhyesti muotoilumenetelmän pääkohdat, jotka auttavat opettajaa muotoilukasvatuksen alkuun!

Helsingin kaupungin ja opetusviraston kokoaman Muotoilupolku-materiaalin tavoitteena on olla uudenlainen työkalu, jonka avulla koulun arkisia pulmia ja haasteita voidaan ratkaista yhteisöllisesti. Muotoiluprosessi on aina tekijöidensä näköinen. Kouluissa voidaan toteuttaa pieniä tai laajempia, nopeita tai lukukauden kestäviä omia muotoiluhankkeita. Muotoilupolkua voi soveltaa eri ikäisten ja eri kokoisten ryhmien kanssa. Sen hienous on siinä, että muotoilupolun avulla voi yhdistää eri oppiaineiden sisältöjä ja osallistaa kaikkia suunnitteluun. Ideat voivat lähteä yksilöistä ja pienistä arjen havainnoista.

Oppimateriaali

Tapahtumanjärjestäjä

Teollisuustaiteen Liitto ORNAMO

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on vuonna 1911 perustettu muotoilualan asiantuntijajärjestö. Ornamo kehittää muotoilijan ammattia ja vaikuttaa muotoilun asemaan yhteiskunnassa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 9.9.2016 09:15 - Ti 9.9.2025 10:45Lataa kalenteriisi