Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Muotoiloa! -opettajan opas muotoilukasvatukseen

To 8.9.2016 – Su 30.12.2018
Opas innostaa opettajia ottamaan muotoilukasvatuksen osaksi eri oppiaineita. Muotoilukasvatuksessa lähestytään esineympäristöä monipuolisesti, pohditaan ihmisen ja esineen välisiä suhteita ja opitaan muun muassa muotoilun perustaitoja. Muotoilukasvatukseen suunnattu ensimmäinen opettajan opas tarjoaa edelleen innostavaa sisältöä muotoilun käsittelemiseen opetuksessa.

Muotoiloa! -opas taustoittaa, mitä on muotoilu, johdattaa lyhyesti muotoilun historiaan ja avaa muotoilukasvatuksen käsitettä. Kirja tarjoaa viisi opetusjaksoa muotoilukasvatukseen:

Tutustuminen muotoiluun
Muotoilun monimuotoisuus
Muotoilu ja ympäristö
Ideasta esineeksi
Esine ja mielikuva
Opetusjaksoissa on kuvattuna viisi oppituntikokonaisuutta selkeiden työohjeiden muodossa. Tehtäviä on helppo mukauttaa eri ikäryhmille soveltuksi.

Innostu muotoilukasvatuksesta!

© Kerhokeskus – koulutyön tuki ry

Muotoiloa!-työryhmä
Marjo Kenttälä, erityissuunnittelija, Kerhokeskus, työryhmän puheenjohtaja
Liisa Aholainen, taiteilija, muotoilukasvattaja
Ville Alanen, projektisuunnittelija, Kerhokeskus
Eeva-Liisa Kauppila, johtava opettaja, Taide- ja muotoilukoulu Taika
Laura Nurro, keraamikko, kuvataideopettaja
Soile Sokajärvi, va. tekstiilityön didaktiikan yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto
Maria Sortti, kuvataiteen lehtori, Kannelmäen peruskoulu
Timo Sunila, Product Designer, Fiskars Brands Finland Oy Ab R&D
Leena Svinhufvud, museolehtori, Designmuseo

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 8.9.2016 18:30 - Su 30.12.2018 10:30Lataa kalenteriisi