Muotoilun Skidiakatemia

Ke 7.9.2016 – Su 31.12.2017
Koululaisten Muotoilun Skidiakatemia -toimintaa on järjestetty Helsingissä vuodesta 2010 alkaen. Toiminta on osa Ornamon ja Designmuseon Muotoilukasvatus kouluihin -hankkeetta 2015-2017.

Muotoilun Skidiakatemia on uusi muotoilukasvatuskonsepti, jossa lapset tutustuvat muotoiluun ja oppivat tärkeitä tulevaisuuden taitoja, kuten luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisua. Kokonaisuus on kehitetty perus- kouluun ja ensisijaisesti 3.-6. luokkien käyttöön, mutta soveltuu hyvin myös taiteen perusopetukseen sekä koulujen tarjoaman harrastetoiminnan sisällöksi.

Muotoilun Skidiakatemia -menetelmää pilotoidaan vuosina 2015-2017 helsinkiläiskouluissa. Muotoilijoiden, opettajien ja museopedagogien yhteistyönä rakentamat opetussisällöt perustuvat muotoilun menetelmiin ja niissä hyödynnetään erilaisia oppimisen tapoja. Pilottijakson jälkeen opetusmateriaalia testataan edelleen kouluissa ja sisältöä kehitetään yhteistyössä opettajien kanssa.

Muotoilun Skidiakatemian opetusmateriaali julkaistaan vuonna 2017. Opetusmateriaali tulee kaikkien koulujen käyttöön ja vapaasti jakoon verkossa. Designmuseo järjestää opettajien ja kasvattajien koulutusta menetelmän käyttöön.

Muotoilun Skidiakatemia perustuu Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon toteuttamaan muotoi- lun iltapäiväkerhotoimintaan, joka on ollut käynnissä Helsingin peruskouluissa vuodesta 2010 lähtien.

Mukana olleet koulut:
Arabian peruskoulu, Herttoniemen ala-aste, Kannelmäen peruskoulu, Koskelan ala-aste, Länsi-Pasilan ala-aste, Malminkartanon ala-aste, Pelimannin ala-aste, Pihkapuiston ala-aste, Soinisen koulu, Snellmanin ala-asteen koulu ja Töyrynummen ala-aste.

Mukana olleet muotoilijat:
Laura Euro, Anna Heino, Silvia di Iorio, Aino Kiviranta, Marika Lehti, Sanna Nuutinen, Maria Riekkinen ja Juhana Myllykoski.

Yhteistyössä:
Designmuseo, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo ja Helsingin kulttuurikeskus

Yhteyshenkilö

Hanna Kapanen
050 301 6838

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 7.9.2016 09:00 - Su 31.12.2017 10:00Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki