Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Break the Fight - I was here! -tanssiesitys

Tanssiesitys kiusaamisesta ja väkivallasta
Su 1.1.2017 – Ma 31.12.2018
Kuvaaja: Laura Oja, työ: Break the Fight - I was here!, taiteilija: Kuvassa tanssija Emre Sevim
Break the Fight – I was here! on esitys vallankäytöstä, väkivallasta, ahdistuksista mutta myös haaveista ja voimasta, joka yhdessä tekemisestä kumpuaa. Break the Fight – I was here! yhdistelee katukulttuurista tuttuja elementtejä.

Esityksessä räjähtävän taidokas b-boying eli breikkaus on höystetty nykytanssilla ja räppäyksellä. Tanssia siivittää videoanimaation energinen visuaalisuus.

Mikä meitä erottaa? Mikä meitä yhdistää? Mitä vaatii itseksi tuleminen ja itsenä oleminen? Näyttämö muuntautuu hetkittäin koulupihojen jengeiksi ja vastakkainasetteluiksi kuin myös yhteisiksi taidoiksi ja onnistumisen hetkiksi. Fantasian maailmassa on mahdollista olla sekä porukan suosituin että väkivaltainen kostaja. Esitys kertoo uskalluksesta olla oma itsensä ja ymmärryksestä hyväksyä itsemme ja muut sellaisina kuin me olemme.

Esitys on osa Break the Fight! – Breikkaa koulukiusaamista vastaan -hanketta, jonka tavoitteena on ehkäistä koulukiusaamista.

Break the Fight- I was here! –esityksessä lavalle nousevat tanssijat Matti "Con-Troll" Keipi, Elena "Emko" Ruuskanen ja Emre "Gust" Sevim. Lisäksi romanitaustainen feministiräppäri Mercedes Bentso räppää kokemuksistaan ja tunteistaan koulukiusattuna. Videoprojisointina näkyy kuvataitelija Jyrki Riekin lihallisen vaikuttavat animaatiot. Koreografian on tehnyt Break the Fight! - hankkeen kehittäjä Arja Tiili. Teos on saanut ensi-iltansa maaliskuussa 2015 ja on kestoltaan 45 min.

Break the Fight – I was here! näyttämöteosta on mahdollista tilata kouluille. Tämän lisäksi tilattavissa on lyhyempiä 5-10 min. breakdance battle –esityksiä ja Break the Fight - In Love! -duetto joka on kestoltaan 15 min. sekä nuorille suunnattuja koulukiusaamisen vastaisia työpajoja á 90 min.

Lisätietoja: www.breakthefight.com

Yhteyshenkilö

Arja Tiili
050 375 6728

Tapahtumanjärjestäjä

Arja Tiili Dance Company

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssitaiteilija Arja Tiilin johtama tanssiryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. www.arjatiili.fi Ajankohtaista juuri nyt: Break the Fight! - Kiertue- ja mallinnushanke 2017-18. www.breakthefight.com

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Su 1.1.2017 - Ma 31.12.2018 Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Esitys on ostettavissa kouluille. Esityksen kesto on 45 min. ja sen hinta on 4 500 €. Esitys vaatii 8 m x 8 m x 5 m tilan. Esitys on myös liitettävissä Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan- työpajakokonaisuuksiin.
Kesto
45min