Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan

Katukulttuurityöpajoja lapsille ja nuorille
Su 1.1.2017 – Ma 31.12.2018
Kuvaaja: Vanessa Riki, työ: Break the Fight! -Katukulttuuripajat, taiteilija: Myllypuron 6 B-luokka
Break the Fight! -työpajoissa käsitellään koulukiusaamista ja erilaisuuden hyväksymistä tanssin (breakdance), musiikin (beatboxaus, DJ-toiminta ja räppi), kuvataiteen (graffiti) ja yhdessä tekemisen keinoin.

Pajojen tarkoituksena on herättää keskustelua kiusaamisesta, antaa nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä.
Työpajat on suunniteltu perus- ja ammattikoululaisille (7-12 v. ja 13–28 v.). Viemme kouluille väkivallattomuuden sanomaa, sillä kiusaaminen on aina väkivaltaa ja siihen pitää puuttua.

Kokonaisuus muodostuu opettajan breakdance-soolosta, tanssiopetuksesta sekä erillisestä keskusteluosuudesta nuorten kanssa. Työpajassa käydään läpi ”breikkimuuveja”, joista nuoret voivat muodostaa oman koreografian. Työpajat soveltuvat kaikille ja minkäänlaista tanssitaustaa ei tarvitse omata. Työpajat toteutetaan kouluissa. Työpajan suositellut ryhmäkoot ovat: max. 25 oppilasta, max. 35 oppilasta, max. 45 oppilasta.

Breikkityöpajoja vetävät mm. b-boy Heavy Haiku alias Kimmo Korpela ja b-boy Gildroc alias Roni Lehmus, jotka molemmat ovat kokeneita nuorten parissa työskenteleviä tanssipedagogeja sekä breakdancen Suomen mestareita. Keskusteluosuudet vetää konseptin luoja ja ohjaaja Arja Tiili. Työpaja kokonaisuus kestää yhteensä 90 minuuttia ja se on toteutettavissa koulun liikuntatiloissa. Lisätietoja: www.breakthefight.com

Tarjoamme myös Break the Fight! kurssitoimintaa. Tällöin katukulttuurityöpajoja pidetään kerran viikossa, jonka aikana nuoret luovat opitun materiaalin pohjalta oman Break the Fight! esityksen. Kurssin kesto on 10 x 90 min. ja tällöin nuoret oppivat breikkauksen, beatboxauksen, räpin ja graffititaiteen saloja alan huippuammattilaisten johdolla. Ohjaajina breikin Suomen mestari Kimmo Korpela, beatboxaaja Iskulaatikko, räppääjä Mercedes Bentso ja graffititaiteilijat Hende Nieminen ja Juha Liede.

Break the Fight – I was here! näyttämöteosta on myös mahdollista tilata koulujen tapahtumiin. Kesto 43 min. Tämän lisäksi tilattavissa on lyhyempiä breakdance battle –esityksiä ja Break the Fight - In Love! -duetto.

Lisätietoja: www.breakthefight.com

Yhteyshenkilö

Arja Tiili
050 375 6728

Tapahtumanjärjestäjä

Arja Tiili Dance Company

Arja Tiili Dance Company on koreografi, tanssitaiteilija Arja Tiilin johtama tanssiryhmä, joka tuottaa laadukkaita, omalaatuisia, rohkeita ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia teoksia ja työpajoja. Teosten taiteellisen henkilökunnan Arja Tiili hakee aina produktiokohtaisesti. Työryhmissä näkyvät erilaiset etniset ja kulttuuriset taustat ja tyylilajit. Oleellista on törmäyttää ja sekoitella luovasti erilaisia osaamisia, taiteenlajeja ja tyylejä. Tärkeää on myös kansainvälisyys ja suomalaisen nykytanssin tunnetuksi tekeminen. www.arjatiili.fi Ajankohtaista juuri nyt: Break the Fight! - Kiertue- ja mallinnushanke 2017-18. www.breakthefight.com

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Su 1.1.2017 - Ma 31.12.2018 Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Yksi valinnainen katukulttuuripaja breikki-, beatboxaus-, DJ- tai graffitipaja 90 min. hinta on 560 €. Kymmenen viikon kurssimuotoinen pajatoiminta sisältää 90-120 min. pajan/viikko (breakdance-, beatboxaus-, räppi-, DJ- ja graffitipajat). Kysy erilaisia pakettikokonaisuuksia meiltä. Pystymme räätälöimään juuri teidän tarpeisiinne oman kokonaisuuden.