Helsingin valitut palat

Ti 20.8.2019 – Pe 29.5.2020
Helsingin valitut palat -näyttely
Helsingin valitut palat -näyttely avaa yhdeksän näkökulmaa kaupunkiin ja kaupunkilaisten elämään eri aikoina. Niiden kautta pääsemme hetkeksi osallisiksi menneiden aikojen tapahtumiin ja tunnelmiin.

Näyttelyn pääosassa on helsinkiläisten arki. Kaupunkilaisten elämä avautuu tuttujen ja läheisten aiheiden kautta. Kävijä kulkee kaduilta pihoille, olohuoneen nojatuolista baarin kantapöytään tai uimarannalle. Erilaisten kaupunkilaisten kokemukset ja tarinat eri ajoilta tuovat oman lisänsä Helsingin histoiraan. Upea vuoden 1878 Helsinkiä esittävä pienoismalli tuo näkyväksi kaupungin muutoksen. Näyttely soveltuu tueksi useiden oppiaineiden tai ilmiöiden opsikeluun ja tutkimiseen. Koska se ei muodosta kronologista tarinaa, eri teemoja voidaan laajentaa ja syventää tai tutkia edelleen itsenäisesti.
Näyttelyssä on useita interaktiivisa kohtia. Näyttelyyn voi tilata perusopastuksen tai luokka voi tutustua siihen oman opettajan johdolla.

Paikka: Helsingin valitut palat -näyttely, Aleksanterinkatu 16.
Kohderyhmä: 7-9 lk, lukio ja 2. aste
Aika: ma-pe.
Sisältö: Näyttelyn pääosassa on helsinkiläisten arki. Kaupunkilaisten elämä avautuu tuttujen ja läheisten aiheiden kautta. Kävijä kulkee kaduilta pihoille, olohuoneen nojatuolista baarin kantapöytään tai uimarannalle. Kaupunkilaisten kokemukset ja tarinat eri ajoilta tuovat oman lisänsä Helsingin historiaan. Upea vuoden 1878 Helsinkiä esittävä pienoismalli tuo näkyväksi kaupungin muutoksen. Näyttely soveltuu tueksi useiden oppiaineiden tai ilmiöiden opiskeluun ja tutkimiseen. Koska se ei muodosta kronologista tarinaa, eri teemoja voidaan laajentaa ja syventää tai tutkia edelleen itsenäisesti.
Näyttelyssä on useita interaktiivisia kohtia. Näyttelyyn voi tilata perusopastuksen tai luokka voi tutustua siihen oman opettajan johdolla. Materiaali omatoimiseen vierailuun löytyy tästä. (https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/valitut_palat_virikeaineisto_FI.pdf)
Soveltuvat opsin aihealueet: L1, L2, L3 L4.
7-9 lk ja lukio: historia, yhteiskuntaoppi, uskonto, elämänkatsomustieto, kuvataide.
Tiedustelut ja varaukset: hkm.peda@hel.fi

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo vie Helsingin menneisyyteen ja helsinkiläisten tarinoihin.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 20.8.2019 - Pe 29.5.2020 Lataa kalenteriisi
Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16

Varaustiedustelu