Rakennuspuita

Lavastustyöpaja
Ma 16.12.2019 – Pe 31.12.2021
Rakennuspuita-pajassa suunnitellaan omia lavastuksia pienoismalleihin.
Kuvaaja: Jaakko Mäkelä
Mikä teatterilavastuksessa on olennaista, mitä eri asiat näyttämöllä voivat tarkoittaa ja mitä tila merkitsee ihmiselle? Pajan osallistujat tekevät ryhmissä omat pienoislavastuksensa ja pääsevät sinistudiossa mukaan omaan lavastukseensa.

Rakennuspuita-työpaja syventyy teatteritilan ja lavastuksen tutkimiseen. Museon pysyvien näyttelyiden pienoismallien avulla tutustutaan lavastamisen historiaan. Pohditaan, mikä lavastuksessa on olennaista, mitä eri asiat näyttämöllä voivat tarkoittaa ja mitä tila merkitsee ihmiselle?

Pajan osallistujista muodostetaan pienryhmät, jotka erilaisten tehtävänantojen (esim. juoni, teema, avainsana tai tunnelma) avulla tekevät omat pienoislavastuksensa. Lopuksi ryhmä kuvataan omassa pienoismallilavastuksessaan sinitaustalla.

Rakennuspuita-työpaja soveltuu yli 6-vuotiaille.

Paja on vaihtoehtoisesti joko tunnin (80 €), puolentoista (100 €) tai kahden tunnin (120 €) mittainen. Ryhmän maksimikoko 15 lasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

Työpaja on saatavilla suomen ja ruotsin kielillä.

Tiedustelut ja varaukset puh. 040 1922 320 / varaukset@teatterimuseo.fi tai lomakkeella (http://www.teatterimuseo.fi/fi/Varaa-tyopaja)

Tutustu myös Teatterimuseon muihin työpajoihin!

Yhteyshenkilö

Milla Kortemaa

Tapahtumanjärjestäjä

Teatterimuseo

Teatterimuseo tarjoaa tietoa, oivalluksia, iloa ja viihdettä. Elämyksellisissä näyttelyissä kävijät voivat itse testata taitojaan teatterin eri osa-alueilla. Kokeilupisteet ja näyttämöt pukuhuoneineen odottavat käyttäjiään Helsingin Kaapelitehtaalla. Ohjelmistossa on lukuisia erilaisia näyttelyihin ja esittävien taiteiden eri puoliin johdattavia työpajoja. Pajoissa ja kiertokäynneillä painotetaan kävijöiden omaa tekemistä ja annetaan avaimia esittävien taiteiden ja teatterin ilmaisutapojen ymmärtämiseen. Työpajoja ja opetusta järjestetään kaiken ikäisille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 16.12.2019 - Pe 31.12.2021 Lataa kalenteriisi
Teatterimuseo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Kesto 1 h, hinta 80 €. Kesto 1,5 h, hinta 100 €. Kesto 2 h, hinta 120 €. (Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.)
Kesto
60min