Koreillaanko?

Teatteripukutyöpaja
Ma 16.12.2019 – Pe 31.12.2021
Koreillaanko-työpajassa
Kuvaaja: Heikki Suomi
Työpajassa tutustutaan teatteripukuihin, pukusuunnitteluun ja valmistusmateriaaleihin. Pajassa tutkitaan ja kokeillaan miltä puku tuntuu ja mitä se viestii muille sekä suunnitellaan ja toteutetaan pukuja pienryhmissä.

Työpajan aluksi tutkitaan, miten teatteripuvut ja niiden suunnittelu ovat ajan kuluessa muuttuneet. Museon aarteita ovat mm. ensimmäisen suomalaisen tähtinäyttelijän Ida Aalbergin (1857−1915) Elinan surma -näytelmän Kirstin roolipuku vuodelta 1892 tai Maria Stuart -näytelmän tyyppipuvut 1890-luvulta. Nykyajan roolivaatteiden äärellä tutustutaan materiaalikokeiluihin. Voiko paperista, pullonkorkeista, siivilöistä tai vaikka mopeista tehdä asun?

Pajassa kokeillaan miten erilaiset vaatteet ja niiden materiaalit, paino ja tekstuuri vaikuttavat siihen miltä puku tuntuu ja mitä se viestii muille. Luokka jaetaan pienempiin ryhmiin, jotka saavat suunnitella ja toteuttaa puvun yhden ryhmäläisen ylle. Puvun lähtökohta voi olla epookki, materiaali tai näytelmäteksti. Puvut ja suunnitteluryhmät kuvataan puvulle sopivassa tai sille vastakkaisessa ympäristössä.

Koreillaanko-paja soveltuu yli 10-vuotiaille.

Paja on vaihtoehtoisesti joko tunnin (80 €), puolentoista (100 €) tai kahden tunnin (120 €) mittainen. Ryhmän maksimikoko 15 lasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

Työpaja on saatavissa suomen ja ruotsin kielellä.

Tiedustelut ja varaukset puh. 040 1922 320 / varaukset@teatterimuseo.fi tai lomakkeella (http://www.teatterimuseo.fi/fi/Varaa-tyopaja)

Tutustu myös Teatterimuseon muihin työpajoihin!

Yhteyshenkilö

Milla Kortemaa

Tapahtumanjärjestäjä

Teatterimuseo

Teatterimuseo tarjoaa tietoa, oivalluksia, iloa ja viihdettä. Elämyksellisissä näyttelyissä kävijät voivat itse testata taitojaan teatterin eri osa-alueilla. Kokeilupisteet ja näyttämöt pukuhuoneineen odottavat käyttäjiään Helsingin Kaapelitehtaalla. Ohjelmistossa on lukuisia erilaisia näyttelyihin ja esittävien taiteiden eri puoliin johdattavia työpajoja. Pajoissa ja kiertokäynneillä painotetaan kävijöiden omaa tekemistä ja annetaan avaimia esittävien taiteiden ja teatterin ilmaisutapojen ymmärtämiseen. Työpajoja ja opetusta järjestetään kaiken ikäisille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 16.12.2019 - Pe 31.12.2021 Lataa kalenteriisi
Teatterimuseo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Kesto 1 h, hinta 80 €. Kesto 1,5 h, hinta 100 €. Kesto 2 h, hinta 120 €. (Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.)
Kesto
60min