Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Viapori ja saisuuksien avain

Suomenlinnan seikkailukierros
Ma 7.5. – Pe 31.8.2018
Viapori ja salaisuuksien avain -seikkailukierros esitekuva
Taiteilija: Nadja Sarell
Suomenlinnan seikkailukierros on historialliseen taustatietoon perustuva esitys, joka tempaa ryhmän mukaansa aikamatkalle entisaikain Viaporiin. Kierros tarjoaa jännittäviä tilanteita ja historian havinaa Viaporin linnoituksesta 1700-luvulta.

Kuningas Kustaa III on saapunut vierailulle kesäiseen Viaporiin. On aurinkoinen päivä ja mereltä puhaltelee leuto tuuli. Linnoituksen rakennustyöt ovat jo edenneet jo pitkälle, oikein mainiota, kuningas pohtii. Mutta miksi hovineiti Sofia on huolestuneen näköinen? Syy huoleen selviää pian. On aihetta epäillä, että joku kelvoton yrittää estää linnoituksen valmistumisen ja linnoituksen avainkin on kadonnut salaperäisesti! Mitä ihmettä tapahtuu ja missä on avain? Asioihin pitää saada selvyys ja avain on löydettävä, joten kuningas Kustaa III kutsuu koolle apujoukkoja ratkomaan viheliäistä pulmaa.

Tule kuninkaan avuksi selvittämään avaimen arvoitusta! Matka kulkee Viaporin linnoituksen kivisille muureille, vehreisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Seikkailu voi alkaa!

Suomenlinnan seikkailukierros kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta ja 1700-luvusta. Esitys pohjautuu historialliseen taustatietoon ja se vie osallistujat jännittävälle aikamatkalle entisaikain Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä aikojen takaa. Matka kulkee vanhan linnoituksen kivisten muurien katveesta valoisiin puistoihin ja hämyisiin bastioneihin. Kierroksella kuljetaan ympäri linnoitusta ja päästään myös yleisöltä muutoin suljettuihin tunneleihin.

Seikkailukierroksella tutustutaan Suomenlinnan linnoitukseen ja 1700-lukuun oivaltavaan oppimiseen kannustavalla tavalla. Kierroksella historia herää eloon teatterin avulla ja se sopii hyvin tukemaan ilmiöoppimista. Oppimiskokemusta voi tulevana vuotena syventää ja laajentaa tehtäväpaketin avulla. Tehtävät tehdään opettajan johdolla ennen ja/tai Suomenlinnan retken jälkeen. Tehtävät ovat maksuttomat tilauskierroksen tilaajalle.

Kaksikymmentä vuotta sitten Viaporissa tehtiin ensimmäiset hovikumarrukset, kun kuningas Kustaa III lähti etsimään kadonnutta kruunuaan linnoituksen muurien katveesta. Vuonna 2018 juhlitaan Suomenlinnan seikkailukierroksen kaksikymmenvuotista taivalta. Osana juhlavuoden ohjelmaa järjestetään talven 2017-2018 aikana koululaisprojekti. Projektin avulla seikkailukierroksen vuoden 2018 tarinaan pyritään tuomaan mukaan koululaisten ajatuksia historiasta. Projektiin järjestettiin avoin haku pääkaupunkiseudun kouluille (2-4-luokat) syyskuussa 2017. Mukana projektissa on oppilaita Meilahden ala-asteelta, Lauttasaaren ala-asteelta, Hoplax lågstadieskolasta ja Drumsö lågstadieskolasta.

TILAUSKIERROKSET RYHMILLE
Tilauskierroksia järjestetään ajalla 7.5.2018-15.9.2018.
Hinta: 500 €/ koululaisryhmä, 560 € / muu lapsiryhmä, 700 € / aikuisryhmä. Ryhmässä voi olla korkeintaan 50 osallistujaa.
KESÄN SEIKKAILUKIERROKSET AJALLA 8.6. – 4.8.2018*
Kierrokset: tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00 *HUOM! Ei juhannuksena

Yhteyshenkilö

Ehrensvärd-seura
09 6841850

Tapahtumanjärjestäjä

Ehrensvärd-seura

Ehrensvärd-seura ylläpitää Ehrensvärd-museota ja tarjoaa opastuksia sekä muuta ohjelmaa Suomenlinnassa.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 7.5.2018 - Pe 31.8.2018 Lataa kalenteriisi
Suomenlinna
Suomenlinna

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisryhmä 500 € (ryhmän enimmäiskoko 50 henkilöä), varaukset guidebooking@suomenlinnatours.com
Kesto
90min