Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Seikkailuopas elokuvakerhoille

Lapset kuvaavat elokuvaa, jossa lohikäärme syöksee tulta
Taiteilija: Mikko Takkinen

Haluaisitko käynnistää elokuvakerhon?

Tarvitset ryhmän innokkaita elokuvien tekemisestä kiinnostuneita kerholaisia. Tarvitset myös videokuvaa tallentavan laitteen ja ripauksen seikkailumieltä. Askelmerkit elokuvakerhoseikkailulle löydät tästä oppaasta!

Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimivalla Valveen elokuvakoululla on pitkä kokemus elokuvakerhojen, -klubien ja -työpajojen järjestämisestä eri ikäisille lapsille ja nuorille. Oppaan tarkoituksena on jakaa tätä arvokasta tietoa eteenpäin. Opas antaa käytännön vinkkejä elokuvakerhon järjestämiseen ja onnistuneiden kerhokokemusten saavuttamiseen. Löydät selkeät askel kerrallaan etenevät ohjeet oman elokuvan tekemiseen sekä lyhyempiä harjoituksia, jotka sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Opas on suunnattu kerhoille, kulttuuritoimijoille, kouluille, opettajille, nuorisotyöntekijöille ja kaikille elokuvien tekemisestä ja elokuvakulttuurista kiinnostuneille. Toivotamme iloisia hetkiä elokuvien tekemisen parissa!

Miksi elokuva sitten on harrastuksena niin oivallinen? Tässä lasten omia ajatuksia siitä, mikä elokuvakerhossa on parasta:

”Kun ei olla niin tarkkoja tai tiukkoja”

”Ope ja kaverit ja näytteleminen!”

”Saa itse päättää kaiken”

”Kun saa nauraa ja kuvata”

”Yhteistyön oppiminen ja hauskanpito”

”Se että oppii uutta ja on kivat kaverit”

”Ihan kaikki! Varsinkin näytteleminen”

”Saa testata eri vempeleitä”

”Oman elokuvan tekeminen.”

Minea Taivalaho
0447037549
Maksuton elokuvakerhojen opas kannustaa elokuvaharrastuksen pariin!