Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Koulujen muotoiluhaaste

Tartu muotoilukasvatukseen!
Kuva: Designakatemian työskentelyä muotoilija Landa Vannin johdolla Vuosaaressa.
Kuvaaja: Anni Koponen / Designakatemia

Opetusmateriaali sisältää alustusvideon ja tehtävämateriaalin.  Tämä opetusmateriaali johdattaa ottamaan muotoilun työkalut haltuun ja hyödyntämään muotoiluprosessia oman hyvään lähiympäristöön liittyvän suunnitteluprosessin toteuttamisessa. Opetusmateriaalissa edetään muotoiluprosessin eri vaiheiden avulla eteenpäin. Havainnoinnin harjoittelun jälkeen lähdetään soveltamaan opittua omaan tuttuun kouluympäristöön, jossa tunnistetaan haasteita ja mahdollisuuksia, joiden pohjalta kehitetään parempia ratkaisuja.

Keväällä 2021 Designakatemia kutsuu kouluja ottamaan osaa muotoilija Linda Vannin muotoiluhaasteeseen ja ideoimaan parempaa lähiympäristöä muotoilun keinoin. Muotoiluhaaste on kaikille kouluasteille tarkoitettu tehtävä, jonka avulla tutustutaan muotoiluun ja sen menetelmiin. Tavoite on lähestyä omaa lähiympäristöä muotoilijan silmin, sekä kehittää yhdessä tunnistettuihin haasteisiin ratkaisuja.

Designmuseon info
Mikä Designakatemia? Designmuseon ja muotoilijoiden ammattijärjestö Ornamon yhteisessä Designakatemiassa lapset ja nuoret tutustuvat muotoiluun. Akatemiassa lapset ja nuoret pääsevät tekemään muotoilua yhdessä ammattisuunnittelijoiden kanssa. Hanke tuottaa myös muotoilun opetusmateriaaleja koulujen käyttöön. Designakatemia on kymmenessä vuodessa kasvanut Skidiakatemian iltapäiväkerhotoiminnasta peruskoulun puolelle ja aina lukioon saakka.