Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Inkeri ja inkeriläisyys

Inkeri ja inkeriläiset

Inkerinmaa – mikä se on ja missä se sijaitsee? Keitä ovat inkeriläiset ja millaisia vaiheita heillä on ollut? Millaista on inkeriläinen kulttuuri?

Tutustu esimerkiksi kahteentoista pienoiselämäkertaan, joiden kautta avautuvat paitsi inkerinsuomalaisten elämä, myös 1900-luvun lähihistorian tapahtumat, kuten toinen maailmansota ja neuvostovainot. Vastapainoa historialle tarjoavat 2020-luvun Suomessa elävien inkeriläistaustaisten videohaastattelut siitä, mitä inkerinsuomalaisuus heille merkitsee.

Tietopaketti sopii kaikille Inkerinmaan historiasta ja inkeriläisestä kulttuurista kiinnostuneille, aiempaa perehtyneisyyttä ei tarvita.

Julkaisussa on runsaasti ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvia oppimistehtäviä yläkoulun ja lukion eri tunneilla toteutettaviksi. Ne sopivat erinomaisesti myös poikkeusoloissa toteutettaviin etäoppimistilanteisiin.

Sirkka-Liisa Mettomäki
Inkeri ja inkeriläisyys on verkkojulkaisu, joka tuo Inkerinmaan ja inkeriläisten historiaa kaikkien ulottuville. Se on ensimmäinen kouluopetukseen suunnattu julkaisu Inkerin historiasta ja inkeriläisten kohtaloista.