Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kuvajournalismin syksy 2019: Sakari Piippo ja Caj Bremer

Innostu näyttelyistä tehtävämateriaalin avulla!
Sakari Piippo: Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä (2015-2019)
Työ: (rajattu), taiteilija: Sakari Piippo

Tehtävämateriaalin harjoitukset, kysymykset ja resurssit pyrkivät tarjoamaan vaihtoehtoisia tapoja tarkastella ihmisiä, paikkoja ja historiaa valokuvan kautta sekä mahdollisuuksia syventyä valokuvan mahdollisuuksiin tutkivassa ja luovassa työskentelyssä. Tehtävissä painotetaan etenkin mediakasvatuksellista ja kuvajournalistista näkökulmaa. Tehtäviä kannattaa soveltaa oppilaiden lähtötason ja taustatietojen mukaan.

Materiaalin tehtävät on jaettu kahteen osaan:POHDI ja SYVENNY. POHDI-tehtävät ovat keskustelutehtäviä tai harjoituksia, jotka sopivat toteutettavaksi näyttelyssä vierailun aikana joko parin kanssa, yksin tai pienryhmissä. SYVENNY-tehtävät kannustavat tutkimaan aihetta omasta näkökulmasta sekä oman tekemisen kautta ja soveltuvat toteutettaviksi etenkin näyttelykäynnin jälkeen.

Tämän tehtävämateriaalin tarkoitus on innostaa pohtimaan tarkemmin Suomen valokuvataiteen museon näyttelyiden Sakari Piippo: Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä, Caj Bremer: Suomalainen arkipäivä sekä Yhden kuvan manifesti teemoja.