Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kädet kertovat tarinaa

Nukketeatteri-ilmaisun verkkokurssi
Käsiteatterikurssi Taiga-Matto
Kuvaaja: Karim Tsarkov

Teatteri Taiga-Maton verkkokurssilla opimme käyttämään käsiä luovuuden, esittämisen, eläytymisen ja tuntemisen välineenä. Oppitunnit sisältävät ensin lyhyen lämmittelyharjoituksen, jonka teemme yhdessä videon avulla. Sitten teemme 3-5 kpl. lyhyitä, n.2min kestoisia käsiteatteriharjoituksia, joista myös esimerkki videot. Lopuksi kurssilaiset harjoittelevat itsenäisesti 1-3 pientä kohtausta yksin tai yhdessä ja esittävät ne sitten vuorollaan toisilleen.

Käsiteatteritekniikka on hauska, luovuutta, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja tukeva teatteritekniikka. Kurssi siältää lämmitteluharjoituksia, improvisaatiota ja pienimuotoisen näytelmän käsikirjoitus harjoituksia. Esiintymisen kynnys on matala, koska kädet toimivat esiintyjinä.

Venäläinen ohjaaja Sergei Obrasov kehitteli menetelmän nukesta, joka oli hyvin elävä kiinnittämällä vain sormen päähän pallon ja käyttämällä erilaisia käsineitä. Ranskalainen nukketeatteritaiteilija Ivo Julien käytti pelkästään käsiä ja kuvasi niillä ihmisiä, eläimiä, luontoa ja käytti apuvälineenä erilaisia esineitä, jotka hän sai elämään omaa elämäänsä.

Sari Tirkkonen
040 765 9067
Kädet kertovat tarinaa verkkokurssi voidaan suorittaa itse haluamassaan ajassa kurssin voimassaoloaikana. Kurssilla ei ole webcasteja tai lähiopetusta. Kurssin aihealueet kattavat noin 4 x 60 min kokonaisuuden. Kurssin sisällön on tuottanut Teatteriryhmä Taiga-Matto ja se on osa Kirjan Talon Evdemonia-hanketta. Kurssin hinta 29€