Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Arvaa kuva -peli opettaa kuvanlukua ja ajoitusta

Arvaa kuva -peli opettaa kuvanluku ja ajoitusta historiallisten kuvien äärellä

Arvaa kuva -pelissä visaillaan mm. 1950 ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opetellaan kuvien ajoitusta, sisällönkuvailua ja tulkintaa leikkimielisellä tavalla.. Peli on suomen ja englanninkielinen. Tervetuloa pelaamaan: https://arvaakuva.valokuvataiteenmuseo.fi/

Kaikki pelin kuvat on lisensoitu CC0 1.0 -lisenssillä. Se tarkoittaa, että kuvia saa käyttää missä tahansa tarkoituksessa, myös kaupallisesti, mutta henkilötietosuojalain huomioiden. Voit kopioida ja levittää kuvia missä tahansa välineessä ja muodossa muunnella — remiksata ja muokata kuvia sekä luoda niiden pohjalta uusia aineistoja.

Arvaa kuva on osa Suomen valokuvataiteen museon vuosina 2016-2018 toteutunutta "Tulkintoja ja tietoa – oppimispolkuja avoimiin aineistoihin" -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tehdä museon avoimia, vapaasti käytettävissä olevia digitaalisia kuva-aineistoja tutuiksi opettajille ja oppilaille sekä kehittää ja testata käytännössä uusia tapoja käyttää valokuvia ilmiöitä käsittelevässä opetuksessa.

Tulkintoja ja tietoa on valtakunnallinen Museoviraston rahoittama innovatiivinen hanke sekä osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Yhteinen perintö -hanketta.

Erja Salo
044 2706216