Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

TALK - Kielten toiminnallisen opetuksen video-opas

Kuvaaja: Johanna Tirronen, työ: TALK-työpaja

TALK –työpajojen toiminnallinen opiskelu sopii kaikille koulutustasoille ja ikäryhmille, sekä mm. maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen. Työpajoja järjestetään seitsemällä eri kielellä. Zodiak tarjoaa TALK-työpajoja ja opettajakoulutusta kouluille.Työpajat ovat syntyneet osana Zodiakin yleisötyötä. Ne pohjautuvat vuodesta 2007 alkaen toteutettuihin Zodiakin kinesteettisiin kielityöpajoihin ja ne on palkittu vuonna 2012 Otavan kirjasäätiön ja Suomen kieltenopettajien liiton Vuoden kieliteko -tunnustuspalkinnolla luovasta tavasta kehittää nuorten kielitaitoa.

Monivuotiseen, vuonna 2013 alkaneeseen TALK - taidetta ja liikettä kieltenopetukseen -hankkeeseen on osallistunut kolmetoista eri koulua Helsingissä, Turussa ja Ypäjällä. Hankkeen aikana tanssitaiteilijat ovat ohjanneet säännöllisesti liikkeeseen pohjautuvia kielten opetuksen tunteja. 

Hankkeen puitteissa on laadittu video-opas. Ohessa linkki opasvideoihin. Kuhunkin videoon liittyvä tekstiopas löytyy videon alta pdf-tiedostona.

Videoiden harjoituksia saa vapaasti käyttää ja varioida omassa opetuksessaan. Koulutus- ja julkaisutoiminnassa alkuperäislähde tulee mainita!

Katja Kirsi
050 343 9302
Zodiakin TALK - Taidetta ja liikettä kieltenopetukseen -hankkeessa on toiminnallinen menetelmä eri kielten opetukseen. Opetuksessa hyödynnetään liikettä ja taiteellista prosessityöskentelyä kielen oppimisen menetelmänä.