Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Darkroom Mansion mobiilipeli tutustuttaa valokuvakulttuuriin

Darkroom Mansion -mobiilipeli

Darkroom Mansion sijoittuu hylättyyn kartanoon, jonka seinillä olevista kehyksistä kaikki valokuvat ovat mystisesti kadonneet. Pelaajan tehtävänä on opetella vaihe vaiheelta vedostamaan valokuvia palauttaakseen ne takaisin paikoilleen. Valokuvien varsinainen kehittäminen tapahtuu ratkaisemalla interaktiivisia palapelejä, jotka vaativat pelaajalta älyä ja sorminäppäryyttä. Kehitettävän valokuvan lopputulos riippuu pelaajan kyvystä hahmottaa ja ratkaista palapelejä.

Pelin edetessä tutuksi tulevat valokuvavedostamisen eri vaiheet, pimiössä käytettävät välineet sekä suomalaiset valokuvaajat ja heidän teoksensa. Kaikki pelin valokuvat kuuluvat Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin.

Darkroom Mansion on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston pelisuunnittelun koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa. Mukana pelin testauksessa on ollut helsinkiläisiä peruskouluja. Peli on saanut Museoviraston innovatiivisiin hankkeisiin tarkoitetun avustuksen. Hankkeen tarkoituksena on ollut kehittää 7–14-vuotiaille ala- ja yläkoululaisille uudenlainen ja innovatiivinen mobiilipeli, joka kasvattaa nuoren sukupolven tietoisuutta valokuvakulttuurista ennen digitaalista aikakautta.

Darkroom Mansion on ladattavissa ilmaiseksi iOS-laitteille App Storesta (https://goo.gl/BVQTNy) sekä Android-laitteille Google Play Storesta (https://goo.gl/r6WJTR). Pelin trailer:

Erja Salo
044 2706216
Suomen valokuvataiteen museon tuottama Darkroom Mansion on mukaansatempaava pulmapeli, joka perehdyttää lapset ja nuoret pimiön ihmeisiin. Älyä ja sorminäppäryyttä vaativa mobiilipeli on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille.