Työläisten ruokailu teollistuvassa Suomessa

Minkälaista ruokaa syötiin ruokaputkassa, automaatissa tai kunnankeittiöissä? Entä keitä olivat viikkomiehet, lokomotiivit tai ruokamatamit? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Hotelli- ja ravintolamuseon verkkonäyttelystä Keittoja, vellejä, muhennoksia – Työläisten ruokailu teollistuvassa Suomessa. Näyttely kertoo niistä erilaisista tavoista, joilla työväestö järjesti jokapäiväisen ruokailunsa, kun työpäivän aikana ei enää ehditty kotiin syömään tai kun keittiöttömissä asunnoissa oli hankala valmistaa itse ruokaa.

Verkkonäyttelyn oheen on tuotettu omatoimimateriaali, jonka avulla niin yksittäinen näyttelykävijä kuin koululaisryhmä voi jatkaa tutustumista työväen ruokailuun Hotelli- ja ravintolamuseon Palveluksessanne! -perusnäyttelyssä.

 
    

Tietoa

Tapahtuma
Ensisijainen kohderyhmä
7.–9. luokat
Oppiaine
Humanistis-yhteiskunnalliset aineet
Taito- ja taideaineet
Kulttuurinala
Kulttuuriperintö ja maailmankulttuurit
Kieli
Ruotsi
Suomi