Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Omin Käsin - Menetelmäopas yhteisölliseen tekstiilitaiteen käyttöön erityisryhmien opetuksessa

Oppaan erityisryhmille suunnattujen työpajojen tavoitteena on vahvistaa  oppilaan yksilöllistä itseilmaisua ja synnyttää yhteisöllisyyden ja  osallisuuden kokemuksia ryhmässä. Pajoissa käytettävät tekniikat eivät  vaadi harjaantuneita kädentaitoja, vaan tavoitteena on, että jokainen  oppilas pystyy toteuttamaan työt oman taitotasonsa mukaisesti,  tarvittaessa ohjaajan avustamana.

Julkaisija: Kulttuuriaitta, Jyväskylä

Julkaisuvuosi: 2012

Opettajan erityisosaaminen: Jos työpajoissa käytettävät tekniikat ovat opettajalle tuntemattomia, kannattaa niihin tutustua ennen opetustilannetta.

Tarvittavat tilat, välineet ja materiaalit: Luokkahuone tai muu työtila, piirustuspaperia, tussit, puuvärit,  jätesäkkejä tms. maalausalustat, vaha- ja öljypastelliliituja, valkoista  puuvillakangasta, ruiskuemulsiota ja väripigmenttejä tai nestemäisiä  kangasvärejä, siveltimiä, värien sekoitusastioita, karkeaa merisuolaa,  erivärisiä huovutusvilloja, huovutusneulat, superlonialustat,  askarteluhuopaa, silittämällä kiinnitettävää heijastinkangasta,  silitysrauta ja -lauta, nappeja, helmiä, rinta- tai hakaneuloja,  kuumaliimaa, erilaisia postikortteja, lehdistä leikattuja kuvia tms.  kuvamateriaalia, sisustusmaalien värilastuja, liitu- tai fläppitaulu,  akvarellipaperia, vesivärejä, maalarinteippiä, kangastussit,  kankaanpainovärejä, kiilakehys tai puurimaa, niittipyssy ja niittejä.

Avainsanat: Yhteisöllisyys, osallisuus, erityisryhmät, tekstiilitaide, käsityö, neulahuovutus, kankaan maalaus