Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Näytellään oikeesti -menetelmäopas

Näytellään oikeesti -menetelmäopas perustuu Hämeenlinnan  Miniteatterin toiminnanjohtajan ja ohjaajan Marja Myllyniemen  lapsilähtöiseen ohjausmetodiin. Myllyniemi kertoo menetelmäoppaassa  tavastaan ohjata näytelmiä liittämällä leikki osaksi harjoituksia.  Tekemisen lähtökohtana on ajan antaminen tekemiselle, sekä lapsen oman  tulkinnan syntymisen tukeminen. Draamapedagogisena tavoitteena on lapsen  täydellinen läsnäolo näyttämöllä yhteisen prosessin aikana.

Julkaisija: Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Hämeenlinna

Julkaisuvuosi: 2013

Opettajan erityisosaaminen: Jonkin verran kokemusta ohjaamistyöstä. Ohjaajan on myös tärkeää ensin itse perehtyä rauhassa oppaan ajatuksiin ja harjoituksiin ennen kuin tekee niitä lasten kanssa.

Tarvittavat tilat, välineet ja materiaalit: Riittävän suuri tila työskentelyyn sekä teatteriesitykseen tarvittava näyttämö tms., rekvisiitta, puvustus sekä valo- ja äänitekniikka. Jos valmistellaan pienimuotoista esitystä esim. omalle luokalle, vaatimattomampi tekniikka riittää. Tämä riippuu täysin esityksen luonteesta ja ryhmän ajatuksista.

Avainsanat: näyttämötaide, teatteri, ilmaisutaito, draamakasvatus