Mikä Kultus?

Kulttuuria, tapahtumia ja taiteellista toimintaa pääkaupunkiseudulla

Kultus on Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan ylläpitämä ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema verkkopalvelu, joka kokoaa pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuuritoimijoiden ajankohtaiset ohjelmistot saman katon alle. Palvelua kehitetään yhdessä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Kultuksessa peruskouluille, päiväkodeille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatuista tapahtumista, työpajoista ja erilaisista yleisötyöprojekteista ilmoittaa yli 200 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kultuksesta löytyy myös opettajille suunnattuja seminaareja, koulutuksia ja infotilaisuuksia.

Kultus tukee kouluja ja opettajia sisällyttämään kulttuurikasvatuksen osaksi opetussuunnitelmaa. Palvelu edistää taidetoimijoiden ja koulujen välistä yhteistyötä. Opettaja löytää Kultuksesta tapahtumat, jotka parhaiten sopivat opetuksen tarpeisiin. Omaan opetukseen soveltuvia sisältöjä ja taidelähtöisiä oppimisen ympäristöjä voi hakea esimerkiksi ikäryhmän, ilmiön, laaja-alaisen oppimisalueen tai oppiaineen mukaan. Matematiikan opiskeluun voi löytyä tukea konsertista, kielten oppiminen saada lisäpotkua teatteriesityksestä ja biologia aueta taidenäyttelyssä!

Kultus julkaisee kouluvuoden aikana myös kuukausittaista uutiskirjettä, johon taide- ja kulttuuritoimijat voivat ehdottaa Kultuksesta löytyviä, uusia sisältöjään. Löydät deadlinet materiaalien lähettämiselle oheisesta Kultuksen  mediakortista. Uutiskirjeen voit tilata sivuston etusivun Tilaa uutiskirje -painikkeella.

 

Kultus - Näin se toimii

Henkilörekisteriseloste

Kultuksen henkilörekisteriselosteen löydät tästä