Mikä Kultus?

Kulttuuria, tapahtumia ja taiteellista toimintaa pääkaupunkiseudulla

Kultus on Annantalon taidekeskuksen ylläpitämä ja opetusministeriön tukema verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun ajankohtaisen, lapsille ja nuorille suunnatun kulttuuritarjonnan. Kultuksessa peruskouluille, päiväkodeille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatuista tapahtumista, työpajoista ja erilaisista yleisötyöprojekteista ilmoittaa yli 200 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kultuksesta löytyy myös opettajille suunnattuja seminaareja, koulutuksia ja infotilaisuuksia.

Kultuksen kautta opetusvirasto tukee kouluja ja opettajia sisällyttämään kulttuurikasvatuksen osaksi opetussuunnitelmaa. Palvelu tukee taidetoimijoiden ja koulujen välistä yhteistyötä ja auttaa taidetoimijoita kohdentamaan tarjontaansa koulujen tarpeisiin. Opettaja puolestaan löytää Kultuksesta tapahtumat, jotka parhaiten sopivat opetuksen tarpeisiin. Tapahtumia voi hakea ikäryhmittäin, taidealoittain, oppiaineittain tai teemoittain, ja niihin voi tehdä alustavan varauksen. Matematiikan opiskeluun voi löytyä tukea konsertista, kielten oppiminen saada lisäpotkua teatteriesityksestä ja biologia aueta taidenäyttelyssä!

Aikaisemmin Kultuksessa julkaistuista tapahtumista koottiin kahdesti vuodessa painettu Opettajan kulttuurikalenteri, joka jaettiin Helsingin peruskouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Syksystä 2016 alkaen painettua kalenteria ei enää julkaista, vaan kulttuuritarjonnasta tiedottaminen keskittyy ajantasaiseen Kultus-verkkopalveluun. 

Kultus julkaisee kouluvuoden aikana myös kuukausittaista uutiskirjettä, johon taide- ja kulttuuritoimijat voivat ehdottaa Kultuksesta löytyviä, uusia sisältöjään. Löydät deadlinet materiaalien lähettämiselle oheisesta Kultuksen mediakortista. Uutiskirjeen voit tilata sivuston etusivun Tilaa uutiskirje -painikkeella.

 mediakortti_kultus_2018-1.pdf

Kultus - Näin se toimii