Kulttuurikurssit kouluille

Yksi teema – monta näkökulmaa

Helsingin kaupunki tukee koulujen kulttuurikasvatusta kulttuurikurssien kautta. Ne on tarkoitettu yläkoulujen, lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opetusryhmille. Oppilaille tarjotaan kulttuurielämyksiä aidoissa ympäristöissä ja kulttuurin ammattilaisten ohjauksessa esimerkiksi teatterissa, taidenäyttelyssä ja taidetyöpajoissa.

Kulttuurikurssien teemat vaihtelevat kausittain. Kurssit suunnitellaan taide- ja kulttuuritoimijoiden ohjelmistojen mukaan, sillä ajankohtaiset retket ja vierailut ovat oleellinen osa kurssiohjelmia.

Sisällöt yhdistyvät teemallisiksi kokonaisuuksiksi siten, että taiteen ja kulttuurin kautta voidaan tarkastella laajasti maailman ja elämän ilmiöitä. Kulttuurikurssi on kokonaisuus, jonka kaikkiin osiin opetusryhmä osallistuu. Sisältösuunnittelussa huomioidaan koulujen omat toiveet ja mahdollista on myös liittää kulttuurikurssi osaksi koulun ilmiöjaksoa.

Kurssin laajuus: 10–15 oppituntia (á 45 min) / opetusryhmä

Kulttuurikursseja tuotetaan Annantalolla, Kanneltalolla, Malmitalolla sekä Stoassa ja Vuotalolla. Kurssit ovat kouluille maksuttomia.

Lue lisää ja ilmoittaudu kursseille alla olevista linkeistä:

Annantalon kulttuurikurssi syksyllä 2017: Suomi 100 vuotta

Malmitalon kulttuurikurssi syksyllä 2017: Politiikkaa! - TÄYNNÄ!

Kanneltalon kulttuurikurssi syksyllä 2017: Suomi 100 vuotta  - TÄYNNÄ!